Saveti za traženje posla 25.04.2016. 1 min

Ovu veštinu skoro svi poslodavci očekuju da vide u vašem CV-ju

Vreme je da naoštrite olovke i nabavite naočare – jer vam vaš vokabular može srediti posao!

 

 

Prema nedavnom izveštaju američke Nacionalne asocijacije fakulteta i poslodavaca, veština pisanja je u porastu i jedna je od najvažnijih faktora pri razmatranju potencijalnih kandidata za posao. Više od 73% poslodavaca, menadžera i zaposlenih u ljudskim resursima traže kandidate za posao sa odličnim komunikacijskim veštinama, ali ne samo govornih, već i pisanih. Osim toga, dobro pisana komunikacija je rangirana kao treća najpoželjnija veština u ukupnom plasmanu.

 

Pored toga, 75% poslodavaca napomenuće da je veći fokus postavljen na pisane komunikacijske veštine koje su na nivou fakulteta. Dakle, kandidati sa dobrim znanjem engleskog (srpskog) jezika i zanimanjima koja se tiču komunikacije postaju omiljeni među poslodavcima. U prošlosti, ova znanja i zanimanja bila su smatrana veoma apstraktnim za profesionalnu karijeru, ali vremena se menjaju.

 

U profesionalnim sredinama, gde se više-manje sve oslanja na e-mail korespondenciju, sposobnost izražavanja ideje jasno i tačno je bez sumnje presudno. U Americi je poznato da kompanije troše milijarde dolara svake godine na dopunsku obuku kako bi svoje zaposlene naučili pravilnim pisanjem. Dakle, fokusirajte se na veštine pisanja. Ako vam je to jača strana, nemojte da se ustručavate da ga pokažete na intervjuu za posao.

Podeli

Slični tekstovi

Loading...

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više