U pauzi od učenja

20 aplikacija za IG entuzijaste – 2. Deo

02.09.2020.
4 min

Instagram zaluđenici i marketari u nastanku, nadamo se da pratite najnovija dešavanja koja se pojavljuju na ovoj platformi, pri čemu prvenstveno mislimo na uvođenje Reels funkcionalnosti koja je postavila veoma ambiciozan cilj – da zaseni megapopularni TikTok. Dok čekamo da Instagram ovu opciju učini dostupnom i kod nas, možemo da se pozabavimo aplikacijama koje mogu biti korisne svim zaljubljenicima u Instagram. Ako niste do sada, ovde možete pročitati prvi deo teksta, a mi nastavljamo sa preporukama:

Instagram

Foto: NajStudent (AdobeStock)

#1 Katie One

Katie One je aplikacija za one koji vole da kače slike koje izgledaju primamljivo na oko, a ne snalaze se sa Lightroom-om ili preferiraju editovanje u par klikova ali su im već dosadili standardni Instagram filteri. U okviru aplikacije dostupni su filteri za slike, pri čemu je nekoliko njih besplatno, dok se ostali plaćaju. Sa premium opcijom dolazi i sekcija za pronalaženje „fotogeničnih“ lokacija u blizini koja može biti korisna svima koji imaju blog profile.

#2 Filmr

Sigurno vam je poznato da ako ne koristite VPN, ne možete da ubacite Instagram muziku u stori kroz samu aplikaciju. Ovde u pomoć uskače Filmr aplikacija koju možete upotrebiti za ubacivanje muzike (bilo sa svog telefona, bilo onlajn) u video. Kako je Filmr primarno aplikacija za editovanje videa, ukoliko preferirate ovu vrstu sadržaja možete se zabaviti dostupnim opcijama za obradu snimaka.

#3 Touch retouch

Aplikacija u koju se kune svaki travel bloger kome na profilu dominiraju slike na popularnim lokacijama uhvaćene kada u blizini nema nikoga. Ako niste spretni sa Photoshop-om ili vam se „ne isplati“ da ga držite na telefonu zbog memorije koju zauzima, Touch retouch će kao od šale da ukloni bilo koga (ili bilo šta) sa vaših fotografija za samo par sekundi.

#4 Canva

Canva je Meka za sve menadžere društvenih mreža. Ukoliko kreirate sadržaj, olakšaće vam život alatima za brzo i jednostavno pravljenje naslovnih slika za hajlajte, storija, objava, logoa, reklama i još mnogo čega. Grafički dizajneri kažu da je Canva aplikacija za sve koje mrzi da koriste Illustrator. ☺

#5 Over

Aplikacija koja je u poslednje vreme postala poznata zahvaljujući popularizaciji od strane tiktokera. U okviru nje, dostupni su brojni templejti i mock dizajni, a korisnici je najčešće upotrebljavaju za dodavanje natpisa i teksta atraktivnog fonta na fotografije. Bilo da tražite alat za pravljenje logoa, kreiranje objave ili samo editovanje slike, Over vam može biti od značajne pomoći u probijanju na društvenim mrežama.

#6 Spark

Još jedan softver koji nam stiže od Adobe giganta. Spark je dostupan za besplatno korišćenje u okviru mobilnih telefona, kao i svi najpopularniji Adobe programi, a poseduje bazu free stock slika koje se mogu upotrebiti za kreiranje objava. Nisu vam potrebna dizajnerska predznanja, a moći ćete da napravite zadivljujuće materijale korišćenjem animacija, filtera, alata za obradu slika, uklanjanje pozadine i još mnogo toga. Takođe, aplikaciju možete koristiti i za pronalaženje inspiracije za nove objave.

#7 Unfold

Znate one storije sa belom pozadinom, kreativnim okvirima i fensi slovima što non-stop viđate na profilima sa dosta pratilaca? Sada znate i gde možete da napravite takve slike ☺

#8 Remove.bg

Aplikacija koju ćete obožavati, dostupna i u web varijanti. Posebno voljena u trenucima kada vam je potrebna slika za Linkedin, mejl ili CV, a nemate ništa „dovoljno profesionalno“. Pronađite neku lepu sliku na kojoj se smeškate i nemate naočare za sunce, ubacite je u Remove.bg i voila! Dobili ste super sliku bez pozadine, koju se nećete stideti da ubacite ni u prijavu za posao.

#9 Mojo

Mojo se koristi za kreiranje animiranih storija korišćenjem templejta u koji možete dodati slike i tekst, i prilagoditi njihov izgled svojim potrebama. U aplikaciji je dostupno preko 50 šablona različitih stilova i svaki je u potpunosti izmenljiv, a za korišćenje vam nije neophodno kreiranje naloga.

#10 InShot

Ako vam je potreban alat za besplatno editovanje i kreiranje HD videa, uz efekte kao što su sečenje, zamagljivanje pozadine, muzički efekti, tekst, stikeri i filteri, InShot je napravljen za vas! Sa mnogo lepih layout-a za kreativce, zabavićete se i obezbediti sjajan sadržaj za svoje pratioce.

Da li već imate neku od ovih aplikacija? Ukoliko znate super aplikaciju koja nije dospela na ovu listu, napišite nam u komentarima!

Kopiraj link

Hristina Pajić

Hristina studira informacione sisteme na Fakultetu organizacionih nauka. Radi kao freelance Wordpress developer, a u slobodno vreme fotografiše i putuje.

Slični tekstovi

11 knjiga koje svaki student treba da pročita
25.05.2018.
2 min

11 knjiga koje svaki student treba da pročita

U pauzi od učenja
3 rutine koje su preokrenule moj život na bolje
31.07.2020.
3 min

3 rutine koje su preokrenule moj život na bolje

U pauzi od učenja
Tvoja hrana – tvoj lek
16.11.2017.
3 min

Tvoja hrana – tvoj lek

U pauzi od učenja