U pauzi od učenja 26.11.2015. 2 min

Da li ste i vi jedni od onih što sve odugovlače?

Ukoliko sve obaveze stalno odlažete za kasnije spadate u veliku grupu onih koji odugovlače. Evo zašto to radite ali i kako da promenite svoju ružnu naviku.

Da li ste i vi jedni od onih što sve odugovlače?

Ovakve navike mogu pogubno uticati na vaš posao i činiti da stalno odlažete projekte i mejlove dok se posao ne uruši. Postavlja se pitanje zašto mi to radimo i sebi prouzrokujemo dodatni stres. Nauka kaže da su ovakve stvari zapravo duboko ukorenjene u našem mozgu, prenosi Success.

 

Ovakve loše navike polako postaju naše crte ličnosti i veoma ih je teško iskoreniti. Skoro svaka osoba na neki način odugovlači, ali malo njih se tako i izjašnjava. Tačnije rečeno samo 20 posto ljudi. Ukoliko imate problema da obavite stvari istog trenutka, kao i probleme sa samomotivacijom, organizacijom i efikasnošću, vi ste definitivno jedan od njih.

 

Samo krenite

 

Prvi korak je najteži. Videćete kako će vremenom stvari biti bolje. Kada se upustite u posao, faktički ćete biti primorani da nastavite dalje. Istraživanja su rekla da ćete završiti skoro svaki posao ako dobijete vetar početnog koraka u leđa.

 

Otarasite se velikih obaveza

 

Mnogi će imati problema već na početku, sa prvim korakom. Naročito ukoliko je u pitanju veoma težak zadatak. U glavi ste već zamislili sve loše scenarije i razloge zašto se ne upuštati u tu strašnu lavinu u kojoj nema ni malo zabave i kreativnosti za vas.

 

Zapravo u pitanju je psihološka varka kojom možete preskočiti ovaj problem. Uzmite veliki zadatak i razbite ga na male delove. Zapravo lakše prilazite rešavanju dva, tri mala zadatka nego jednom velikom. Tako ćete se osećati korisno nakon svakog malog koraka i to će vas motivisati na sledeći. Na kraju obavljenog posla osetićemo slatku satisfakciju pobede nad odugovlačenjem.

 

Preuzeto sa sajta www.bizlife.rs

Podeli

Slični tekstovi

Loading...

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više