U pauzi od učenja

Kako da budete srećniji odmah

30.03.2018.
3 min

Evo nekoliko predloga od kojih će vam bar jedan sigurno vratiti osmeh na lice.

 

Sreća

Foto: Pixabay

Ključ opstanka i očuvanja mentalnog zdravlja je da sebi obezbedite pet, deset minuta radosti u toku dana. Ima ljudi koji meditiraju. Ima i onih koji pišu dnevnik i to ih čini srećnim. Ili, recimo onih koje umiruje pisanje spiskova stvari na kojima su zahvalni. Ali, da ne komplikujemo. Ako stanete pred ogledalo i izgovarate "svemir će mi doneti bla-bla, zato što ja to bla-bla", neće se desiti ama baš ništa.

 

Svemir radi šta mu se radi. Nije nadležan za vašu sreću.

 

To da li ćete se osećati bolje zavisi samo od vas. Evo šta možete da pokušate:

 

Nasmešite se nepoznatoj osobi sa kojom se mimoilazite na ulici ili u prodavnici. Uzvratiće vam osmehom bar jedna od njih.

 

Promenite posteljinu. Nema boljeg osećaja od tog kad legnete sveže okupani i oprane kose u posteljinu koja miriše na čisto.

 

Stavite slušalice u uši i pustite sebi muziku koju volite. Kakav divan osećaj! Ne čujete ništa osim onoga što vam prija.

 

Stavite neki jarki karmin koji volite. I kad ste kod kuće, i ako nigde niste planirali da idete. Zato što ćete svaki put kad uhvatite sopstveni odraz u ogledalu ili staklu morati da se osmehnete sami sebi pošto izgledate tako neodoljivo i glamurozno - tek onako, sebe radi.

 

Napravite sebi nešto što volite da jedete. Zaboravite na dijetu i kilograme. Jedan obrok u kojem ćete uživati će vam popraviti raspoloženje, a liniju vam neće pokvariti, obećavamo.

 

Sipajte sebi vino u najbolju, najskuplju, najlepšu čašu koju imate. Prestanite da čuvate lepe stvari za "specijalne prilike".

 

Ovo važi i za garederobu. Najlepši komplet veša ne mora da čeka veče kad treba da se vidite sa onim koga volite. Obucite ga sutra, i bićete lepše raspoloženi tokom dana.

 

Zatvorite vodu dok perete zube. I pomislite kako radite nešto za spas planete.

 

I čitajte. To je (verovatno) najvažnije. Zato što nam čitanje otvara toliko novih svetova… Da ćete zaboraviti šta vam se ne dopada u ovom u kojem živimo.

 

 

Izvor: mondo.rs

 

Kopiraj link

Slični tekstovi

Serije koje odlično prikazuju posao i odnos sa kolegama
24.10.2022.
5 min

Serije koje odlično prikazuju posao i odnos sa kolegama

U pauzi od učenja
Platne kartice i dozvoljeni minus
26.12.2008.
8 min

Platne kartice i dozvoljeni minus

U pauzi od učenja
Kad treba da legnete da biste se probudili odmorni
30.03.2018.
3 min

Kad treba da legnete da biste se probudili odmorni

U pauzi od učenja