U pauzi od učenja

Načini da sebi (po)kažemo svakog dana – volim te!

11.02.2016.
3 min

Postoji bezbroj načina da (po)kažemo svom biću da ga volimo, ali mnogi od nas to ne rade. Znam da ste zauzeti, previše poslova i obaveza, znam da možda i ne znate, da nikada do sada niste to radili, ali prethodno znanje i nije potrebno.

Načini da sebi (po)kažemo svakog dana – volim te!

Potrebno je samo da to želite, jer ljubav se ne podrazumeva. Sve što treba da uradite jeste da počnete.

Krenite, i javite utiske!

 

1. Pripremite omiljeni jutarnji napitak i izdvojite vreme samo za sebe, svoje misli bez korišćenja interneta, televizije, telefona, novina. Izdvojte vreme gde ćete gledati kroz prozor, uživati u mirisu tek skuvane kafe ili pak, zapisati svoje snove ili ono što biste voleli da ostvarite.

 

2. Pohvalite svoje biće. Sigurno da postoji mnogo stvari koje radite dobro, zato pohvalite svoje sposobnosti. Sigurno da posedujete određene vrline i osobine. Nabrojte ih i izrazite verbalno priznanje sebi što baš vi posedujete te osobine i vrline.

 

3. Izrazite ljubav verbalno svom biću. Ukoliko ne znate kako, prizovite u misli određenu situaciju u kojoj je neko vama izrazio ljubav ili ste vi nekome izrazili ljubav. Zatim, možete koristiti ogledalo, da izrazite sebi ljubav koristeći slične ili iste izraze kojih ste se prisetili.

 

Dajte sebi vremena da stvorite određene rečenice koje će izražavati samo ljubav. Znajte da je u početku sasvim normalno da ne “osećate” da su te rečenice istinski vaše, ali nemojte odustati. Vremenom će se taj osećaj promeniti.

 

4. Tražite od drugih da vas pohvale, da izraze svoje pozitivno mišljenje o vama, onome što radite, što ste postigli, napravili, što planirate. Kada tražimo od drugih pohvalu, to ne znači da je iznuđujemo, nego znači da smo svesni svojih pozitivnih osobina, postignuća.

 

To znači da smo spremni i otvoreni da saslušamo, rastemo i menjamo se, uvažimo tuđe mišljenje, budemo tu. To znači da omogućavamo sebi još izvora koji će nam pokazati ljubav, to znači da poštujemo i volimo sebe. Zato odbacite strah, stid i zatražite ono što vam pripada.

 

5. Prihvatite sve pohvale, čak i onda kada možda ne verujete u njih. Sačuvajte ih u svojoj memoriji i koristite svakodnevno.

 

Ljubav je odnos, u ovom slučaju odnos nas i našeg bića. Zato budite aktivni u ovom dragocenom odnosu, izrazite ljubav sebi svakodnevno, minimum 21 dan, i svedočite promeni svog raspoloženja, svedočite promeni slike koju imate o sebi.

 

Preuzeto sa sajta www.lovesensa.rs

Kopiraj link

Slični tekstovi

Ovo rade svi mentalno jaki ljudi!
26.04.2016.
5 min

Ovo rade svi mentalno jaki ljudi!

U pauzi od učenja
5 aplikacija koje će ti olakšati život
27.07.2020.
3 min

5 aplikacija koje će ti olakšati život

U pauzi od učenja
Burnout – da li je tvoja čaša prazna?
24.08.2020.
4 min

Burnout – da li je tvoja čaša prazna?

U pauzi od učenja