U pauzi od učenja

Studentski planovi za leto

26.06.2017.
3 min

Nakon termina poslednjeg ispita letnjeg roka, imaćete slobodnog vremena u znatno većoj meri, što bi se moglo okarakterisati kao zasluženi odmor. Ukoliko je za vas pomenuti odmor ujedno i dugoočekivani, počnite da razmišljate o načinima na koje biste mogli upotpuniti nastupajući period.

 

Leto

 

Naime, u redu je steći utisak da vam je vreme između dve akademske godine brzo prošlo, ali ne i da se nakon njega osećate manje korisnim, neefikasnim u odnosu na ostatak godine. Jer , kao što ste pravili raspored rada tokom trajanja nastave, isto tako potrebno je da svoje vreme planirate i adekvatno iskoristite i u predstojećih par meseci.

 

Na početku, većina mladih ljudi će se opredeliti za putovanje. Bez obzira na udaljenost vaše destinacije, promena okruženja će vam, sama po sebi, prijati i delovati podsticajno u pravcu opuštanja.

 

Zatim, slede sadržaji koji akcentuju odmor sa prijateljima, naročito ukoliko ste sa nekim od njih provodili manje vremena tokom pohađanja nastave na fakultetu.

 

Naravno, u vaše planove uvek možete uvrstiti neke od vidova rekreacije, posete kulturnim i sportskim događajima.

 

Neki od vas će, u okviru omiljenog žanra, izvršiti odabir za čitanje. Već sada imate dovoljno vremena i možete da se organizujete, odnosno, da se posvetite sadržaju koji će biti vaš predah od učenja i koji će vas, ujedno, dodatno opustiti.

 

Međutim, preporučljivo je imati u vidu važnost učenja tokom odmora. S obzirom na vreme sa kojim ćete raspolagati, imate priliku da započnete nešto što ste oduvek želeli, bilo da je reč o učenju određenog stranog jezika ili učestvovanju u nekom od stručnih edukativnih kurseva. Učenje u pomenutom smislu trebalo bi biti bez nametnutog opterećenja, jer se za prethodno pomenuto odlučujete samostalno, u skladu sa onim što vas pretežno zanima.

 

Takođe, možete se pridružiti letnjim programima prakse koji su aktuelni. U ponudi su prakse predviđene za studente, što može biti osnova za vaše naredne praktične aktivnosti. Pre svega, na navedenim mestima možete istražiti svoja interesovanja, upoznati nove ljude, a ovakvo iskustvo će vam biti od značaja i u kasnijim godinama prilikom konkurisanja za željene radne pozicije.

 

U slučaju da već sada znate za obaveze i ispite koje ćete imati u jesenjim rokovima, procenite vreme za pripremu i posvetite se njihovom uspešnom polaganju. Jedan od sigurnih ishoda biće taj da će za vas uslediti osećaj zadovoljstva zbog postignutih ocena, a to će, dalje, biti od pomoći kada startuje nova akademska godina jer nećete oklevati sa početkom učenja, tj. izbećićete čestu pojavu nelagodnog vraćanja knjizi nakon dužeg odmora.

 

Dakle, ovaj potez ima svoju osnovnu prednost, a to je stvaranje povoljnih uslova za buduće pripreme ispita, jer, u tom slučaju, treba samo da obezbedite kontinuitet u radu.

 

Iako studente nije neophodno podsećati da se tokom letnjeg odmora zaista opuste, nastojte da vaš plan za leto obogatite prisustvom dobrih elemenata i ideja. Aktivno proveden odmor odraziće se pozitivno na vaše raspoloženje, nivo koncentracije, a biće i stimulans - da u narednoj godini radite bolje uz zapažene rezultate učenja.

 

Kopiraj link

Slični tekstovi

Koliko si na mreži: Mladi svaki dan na Instagramu više od 3 sata
26.10.2021.
11 min

Koliko si na mreži: Mladi svaki dan na Instagramu više od 3 sata

U pauzi od učenja
Koja je tajna dobrog Instagram Reelsa
18.04.2023.
5 min

Koja je tajna dobrog Instagram Reelsa

U pauzi od učenja
4 praktična načina da sebe vidite na bolji način
14.07.2016.
3 min

4 praktična načina da sebe vidite na bolji način

U pauzi od učenja