U pauzi od učenja 02.09.2016. 1 min

Značenje zdravih navika

Kada se govori o svakodnevnim obavezama i ponašanju na fakultetu, većina studenata ne računa na važnost i pažnju koju iziskuje pravilna ishrana.

 

Zdrave navike

 

Zbog samog određenja  i vođenja života tokom studiranja, potrebno je pojačati interes ka beneficijama koje se postižu, za početak, već doručkom, i, dalje, ne izostavljanjem glavnog obroka i užine.

 

Na ovom polju razborito delovanje znači postizanje uravnotežene ishrane, sa zastupljenim svim hranljivim sastojcima (masnoće, ugljeni hidrati, vitamini, a posebno - belančevine).

 

Najvažnije je izbaciti toksine, opredeliti se za više malih obroka i unošenje dovoljne količine tečnosti.

 

U mnoštvu ispunjenih rasporeda i dostupne, štetne hrane, moguće je  pronaći i vreme za zdravu i raznovrsnu porciju. Sveže voće i povrće uvek se visoko kotira i obezbeđuje mnogobrojne pozitivne efekte na organizam. Potrebno je, istovremeno, postići dovoljno aktivan život van fakulteta, sa više sporta. Pre svega, laka i redovna fizička  aktivnost znatno će smanjiti osećaj slabosti i dekoncentracije, što je većinom posledica drastičnog i konstantnog sedenja za vreme učenja, predavanja ili čekanja da predavanja počnu.

 

Osiguranje dovoljnog broja sati sna (od 7 do 9), zacelo, učestvuje sa sve većim uticajem i višestrukim doprinosom harmoniji i spremnosti za naredni dan.

 

Organizujući vreme i pripremajući se za ispite, uz očekivanje uspeha, imperativ je razviti zdrave navike, koje bi, formirane i istaknute, predstavljale pomoćan metod dostizanju prethodno pomenutog.

Podeli

Slični tekstovi

Loading...

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više