Ekonomski fakultet u Subotici

Ekonomski fakultet u Subotici

Subotica

Ekonomski fakultet u Subotici

Foto: Wikipedia/spaceman117

O fakultetu

Ekonomski fakultet Subotica, akreditovana visokoškolska institucija u sastavu Univerziteta u Novom Sadu, 2015. godine je obeležio 55 godina postojanja. Tokom ovog perioda Fakultet je na jedinstven i prepoznatljiv način uticao na kvalitet života u regionu dajući doprinos na polju obrazovanja ekonomista, menadžera i poslovnih informatičara. Njegovo strateško opredeljenje je da podjednako razvija obrazovnu, naučno-istraživačku i ekspertsko-konsultantsku delatnost. Nastavni proces se već više od 35 godina uspešno realizuje na dve lokacije, u sedištu Fakulteta u Subotici, i na Odeljenju Fakulteta u Novom Sadu, a od 2011. godine i na Odeljenju fakulteta u Bujanovcu.

 

Ekonomski fakultet Subotica nastoji da izgradi značajnu poziciju na naučno-istraživačkoj i obrazovnoj mapi Srbije, ali i Jugoistočne i Centralne Evrope. U ostvarenju ovog cilja internacionalizacija je značajan prioritet o čemu svedoče brojni sporazumi o bilateralnoj saradnji s univerzitetima i fakultetima sa gotovo svih kontinenata.

 

Tokom proteklih 55 godina zvanje diplomiranog ekonomiste po četvorogodišnjem akademskom programu steklo je preko 16.500 studenata, a diplomu osnovnih akademskih studija prema trogodišnjem programu preko 2000 studenata. Na Fakultetu je odbranjeno više od 530 magistarskih radova, preko 1.800 kandidata steklo je zvanje master ekonomista. Ekonomski fakultet u Subotici u zvanje doktora nauka promovisao je preko 300 kandidata koji su doktorate odbranili na ovoj instituciji.

 

Studije

Ekonomski fakultet u Subotici realizuje master akademske studije u trajanju od četiri godine (osam semestara) na devet studijskih programa:

 1. Agrarna ekonomija i agrobiznis,
 2. Evropska i međunarodna ekonomija i biznis,
 3. Finansije, bankarstvo i osiguranje,
 4. Marketing,
 5. Menadžment,
 6. Poslovni informacioni sistemi,
 7. Računovodstvo i revizija i
 8. Trgovina

 

Doktorski studijski programi

 

Na doktorske akademske studije Fakultet upisuje kandidate na tri studijska programa:

 

Školarina za master studije

 • Školarina za samofinansirajuće studente svih studijskih programa iznosi 102.000,00 dinara, osim za zajednički studijski program Ekonomskog fakulteta u Subotici i Fakulteta za logistiku Celje, Logistika sistema u ekonomiji.
 • Školarina za studente strane državljane svih studijskih programa iznosi 1.900,00 € (u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate), osim za zajednički studijski program Ekonomskog fakulteta u Subotici i Fakulteta za logistiku Celje Logistika sistema u ekonomiji. Školarina za sve samofinansirajuće studente zajedničkog studijskog programa Ekonomskog fakulteta u Subotici i Fakulteta za logistiku Celje, Logistika sistema u ekonomiji iznosi 2.500,00 € (u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate).

Školarina za doktorske studije

 • Školarina za samofinansirajuće studente svih studijskih programa iznosi 220.000,00 dinara. 
 • Školarina za studente strane državljane svih studijskih programa iznosi 3.000,00 € (u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate).

 

 

Podeli

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više