Fakultet medicinskih nauka

Fakultet medicinskih nauka

Kragujevac

Fakultet medicinskih nauka

Foto: glassumadije.rs

Fakultet je visokoškolska ustanova koja u okviru svoje matične delatnosti ostvaruje akademske studijske programe i razvija naučnoistraživački i stručni rad u obrazovno naučnom polju medicinskih nauka. Fakultet obavlja i zdravstvenu delatnost u skladu sa zakonom. Fakultet može i u saradnji sa drugom organizacijom da obavlja osnovna, primenjena i razvojna istraživanja koja su u funkciji razvoja obrazovne delatnosti.

 

U prvu godinu specijalističkih akademskih studija može se upisati lice koje je završilo odgovarajuće integrisane akademske studije iz polja medicinskih nauka u ukupnom obimu od najmanje 300 ESPB. Upis na specijalističke akademske studije obavlja se konkursom.

 

Specijalističke akademske studije su studije drugog stepena koje se realizuju u trajanju od jedne školske godine u ukupnom obimu od 60 ESPB.

 

Zdravstveno specijalističko i uže specijalističko obrazovanje zdravstvenih radnika podrazumeva sticanje znanja, veština i sposobnosti za obavljanje visokostručnih specijalizovanih poslova u zdravstvenoj struci i primenu rezultata nauke u praksi, u skladu sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti i drugim pozitivnim propisima.

 

Fakultet ostvaruje sledeće studijske programe:

 

 

Podeli

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više