Politecnico di Milano

Politecnico di Milano
Milano

O fakultetu

Politecnico di Milano

 

Italijanski univerzitet Politecnico di Milano nalazi se među prvih 20 na rang listi svetskih univerziteta u sva tri područja specijalizacije: 17. u inženjeringu, 9. u arhitekturi i 5. u dizajnu. QS World University rangira najbolje univerzitete širom sveta, pozicionirajući Politecnico di Milano visoko u konkurenciji istorijskih Kembridža, Stenfora i MIT-a.

 

Rangiranje se sve više koristi kao merilo na osnovu kog kandidati donose odluku o mestu studiranja i rada, što zavisi ne samo od atraktivnosti univerziteta, već i od grada i njegove teritorije. Boduje se ugled profesora, sposobnost angažovanja u istraživanju kao i uspeh diplomiranih studenata.   

 

Sa oko 40.000 upisanih studenata i preko 1000 profesora, Politecnico di Milano je najveći italijanski univerzitet za veliki broj tehničkih i prirodnih nauka, arhitekturu i dizajn. Od svog osnivanja 1863. godine Politecnico di Milano je baziran na kvalitetu i inovaciji nastave, što je rezultiralo uspostavljanjem čvrste saradnje sa privrednim i ekonomskim sektorom, kroz razvoj eksperimentalnog istraživanja i transfer tehnologije.  

 

Prijave za upis na prvi semestar, na kom nastava počinje u septembru 2022. primaće se do 18. novembra 2021. godine. Pre pristupanja prijavnom procesu potrebno je obratiti se na  adresu polimi@studije.info radi registracije kandidata (možete pisati na svom maternjem jeziku). 

 

Svi prijavljeni studenti biće uzeti u obzir za dodelu PLATINIUM, GOLD i SILVER stipendije, kao i DSU stipendije.

Stipendije su namenjene studentima koji dolaze iz zemalja van Evropske unije. Za dodelu stipendije nije potrebno posebno aplicirati, svi kandidati prijavljeni za upis na Master studije će biti automatski uzeti u obzir i za dodelu stipendije. Godišnja školarina za master studije iznosi 3886€. Naknada za prijavu je 50€. Od ove godine se za sve programe inženjerstva i arhitekture poželjno je da studenti imaju položen GRE ispit.

 

Studenti koji još nisu diplomirali mogu konkurisati i bez prethodnog sticanja diplome, tako što će dostaviti uverenje sa fakulteta da mogu steći diplomu pre odlaska na studije u Milano.

 

Prof. Ivan Mangov je predstavnik univerziteta Politecnico di Milano za Srbiju, Crnu Goru i BiH. Za dodatne informacije o stipendijama i asistenciju prilikom konkurisanja, kao i obaveznu registraciju kandidata, pišite na adresu polimi@studije.info 

 

 

Politecnico di Milano dodeljuje 400 stipendija za dvogodišnje “Master of science” studije.

Kategorije stipendija su: PLATINUM (13.886€) - GOLD (8.886€) - SILVER (3.886€)

Stipendije su namenjene studentima koji dolaze iz zemalja van Evropske unije.

             Studenti sa prosekom iznad 9 mogu takođe konkurisati i za ASP stipendiju.

 

 

Na Univerzitetu Politecnico di Milano postoji 44 programa Master of Science na engleskom i italijanskom jeziku. 

 

Među studentima ovog univerziteta bili su i Giulio Natta (dobitnik Nobelove nagrade, izumitelj polypropylena), arhitekta Renzo Piano, Giovanni Battista Pirelli (osnivač kompanije za proizvodnju guma Pirelli) i dizajner Gianfranco Ferrè.

 

Prema poslednjim istraživanjima (Piepoli, 2020), 70% diplomiranih studenata na Politecnico di Milano nalazi posao u roku od tri meseca, a 90% u roku od šest meseci. Specijalizovani "Career Service" centar održava kontakte sa svetom industrije i biznisa, nudeći diplomcima preko 200 poslovnih ponuda mesečno.

 

Alta Scuola Politecnica

 

Uz pomenute stipendije Politecnico di Milano stipendira studente sa visokim prosekom (preko 9) za uključivanje u ASP program interdisciplinarnih kurseva.

 

Studenti upisani na ASP oslobodjeni su plaćanja školarine za master studije na Politecnico di Milano univerzitetu, a uz to im je obezbedjen i besplatan smeštaj u Milanu tokom studija, kao i finansijska sretstva za razvoj projekata (za 2019/20. finansijska sredstva iznose oko 2000€ po studentu).

 

Alta Scuola Politecnica (ASP) je elitna fakultetska ustanova za mlade talente koja nudi najboljim studentima priliku da razviju svoje interdisciplinarne sposobnosti kroz seriju inovativnih studijskih projekata ostvarenih u uskoj saradnji sa uticajnim pretstavnicima iz sveta biznisa i vladinih institucija.

Osnivači ASP su Politecnico di Milano i Politecnico di Torino, a nastavu mogu da pohadjaju isključivo studenti upisani na Master of Science studije. 150 izabranih studenata imaće priliku da učestvuju u ASP programu koji se odvija paralelno sa nastavom na master studijama. Na kraju studija oni dobijaju diplomu ASP-a kao i diplome oba univerziteta, Politecnico di Milano i Politecnico di Torino.

www.asp-poli.it

 

 

POLIMI

Podeli

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više