Univerzitet Ca’ Foscari Venecija

Univerzitet Ca’ Foscari Venecija

Venecija

 

Osnovan 1868. godine kao prva poslovna škola u Italiji, venecijanski Univerzitet Ca’Foscari obuhvata široki spektar osnovnih i master studija, kao i brojne postdiplomske programe. Univerzitet školuje preko 23.000 studenata u okviru sledećih oblasti: ekonomija i menadžment, jezici (rangiran u prvih 150 univerziteta u ovoj oblasti), društvene i humanističke nauke, nauka i tehnologija, studije kulture, internacionalne studije, javno upravljanje, zaštita i upravljanje kulturnim dobrima.

 

Venecija je grad u kom se susreću prošlost i inovacija, gde se inspiracija nalazi na svakom ćošku; riznica kulturnog nasleđa koja se rasprostire na 120 malih ostrva. Živeti u Veneciji znači biti zaronjen u svet čudesne arhitekture i umetnosti. Region Veneto je jedan od ekonomskih motora Italije, te studije u Veneciji predstavljaju izuzetan spoj istorije i kulture s jedne strane, biznisa i sveta proizvodnje s druge. Univerzitet Ca' Foscari kroz mnogobrojne programe stažiranja i saradnje omogućava studentima iskustvo rada sa vodećim firmama regiona Veneto kao i stažiranje u inostranstvu. Veliki broj Double degree i Joint degree programa vam omogućava da studije upotpunite internacionalnim iskustvom na nekoj od preko 600 renomiranih akademskih institucija sa kojima Ca' Foscari sarađuje.

 

Univerzitet Ca Foscari Venecija

 

Ca’ Foscari se nalazi u top 150 univerziteta filologije, top 250 univerziteta za ekonomiju i top 200 za istoriju. Takođe, spada u top 10 univerziteta u Evropi i najuspešniji je univerzitet po broju osvojenih Marie Curie Research Fellowships, nagrada koje dodeljuje Evropska komisija.

Iako Univerzitet ima izuzetno visok internacionalni rejting školarina je izuzetno niska; ministarstvo obrazovanja Italije pokriva čak 70% cene studija. Školarina za osnovne i master studije iznosi 1200€ po godini. Dostupno je 100 stipendija koje pokrivaju troškove školarine i 90 stipendija u iznosu od 5.000€. Studenti mogu aplicirati za obe kategorije stipendija i istovremeno koristiti obe. Pomenute stipendije se dodeljuju na osnovu uspeha u dosadašnjem školovanju (merit based) a dostupne su takođe i stipendije regionalne vlade, koje se dodeljuju na osnovu finansijskih mogućnosti (income based).

 

Nastava se odvija na engleskom ili italijanskom jeziku u zavisnosti od odabranog programa.

 

Lista studijskih programa nalazi se na sledećem linku.

 

Prijave će se primati do 9. maja 2021.

 

Predstavnik Univerziteta za Srbiju, Crnu Goru i BiH je prof. Ivan Mangov. Da biste pokrenuli aplikaciju i dobili informacije o uslovima za upis i rokovima za master studije pišite na adresu unive@studije.infoPrijavljivanje za upis direktno preko predstavnika Univerziteta je besplatno, nema agencijskih ili drugih troškova. Prilikom prijavljivanja u polju gde se unose ime i lični podaci potrebno je navesti Reference code - IvanMangov

 

Univerzitet Ca Foscari Venecija Univerzitet Ca Foscari Venecija Univerzitet Ca Foscari Venecija

 

 

Apliciranje

Svi zainteresovani studenti moraju da zatraže preliminarnu on-line procenu svojih kvalifikacija. Nakon što priložite traženu dokumentaciju i popunite upitnik, bićete obavešteni o ishodu e-mailom.

 

Naš predstavnik za Srbiju, Crnu Goru i BiH je prof. Ivan Mangov. Prvi korak u aplikaciji odvija se preko našeg predstavnika, tako da možete pisati na svom maternjem jeziku. Da biste pokrenuli aplikaciju i dobili informacije o uslovima za upis i rokovima za master studije pišite na adresu unive@studije.info. Prijavljivanje za upis direktno preko predstavnika Univerziteta je besplatno, nema agencijskih ili drugih troškova. Prilikom prijavljivanja u polju gde se unose ime i lični podaci potrebno je navesti Reference code - IvanMangov

 

Budite u kontaktu sa svojim mentorom, pročitajte svoj vodič dobrodošlice i postanite uključeni u Buddy Programe kako biste probili led!

 • Stambena kancelarija je servis za italijanske i međunarodne studente, istraživače, profesore i administrativno osoblje koje dolazi da radi ili studira na Ca`Foscari univerzitetu. Nudi korisne informacije i kontakte sa ciljem pronalaženja odgovarajućeg smeštaja u Veneciji i okolini.
 • Međunarodna jedinica za dobrodošlicu nudi širok izbor usluga za međunarodne korisnike, kao što je pomoć i savetovanje za procedure upisa, priznavanje akademskih kvalifikacija, pomoć oko prijave za vizu, regulisanje dozvole boravka, studentskih usluga i prevoza.

 

 

Master programi

 

Univerzitet Ca Foscari Venecija Univerzitet Ca Foscari Venecija Univerzitet Ca Foscari Venecija Univerzitet Ca Foscari Venecija

 

Na univerzitetu su dostupni:

 • Dani dobrodošlice posvećeni međunarodnim studentima. Dani dobrodošlice imaju za cilj da studentima pomognu da otkriju Ca`Foscari i Veneciju
 • Servisi razvoja karijere u saradnji sa međunarodnim kompanijama radi uspešnog izlaska na tržište rada
 • Kursevi jezika koji se održavaju pri Centru za jezike univerziteta
 • WiFi u svim univerzitetskim zgradama
 • Podrška prilagođena sastavljanju bankarskih računa kako bi se stekli italijanski kodovi za poreze
 • Čuveni univerzitetski sistem biblioteka (sa otprilike milion knjiga)
 • Odgovarajuća podrška za sticanje validnog zdravstvenog osiguranja
 • Univerzitetske društvene mreže: Facebook, Twitter, Youtube, Linkedin.

 

Studentski život

 • Svakodnevica Ca’Foscari studenata podrazumeva boravak u internacionalnom okruženju gde se fokus stavlja na najinovativnijim aspektima nastave i istraživanja.
 • Studenti mogu da ojačaju svoje akademske kapacitete učešćem u mnogobrojnim inicijativama u organizaciji Škole za međunarodno obrazovanje i od strane Međunarodnog Univerziteta.
 • Studiranje na Ca’Foscari Univerzitetu vam pruža priliku da živite i studirate u jednom izuzetnom gradu, gde možete uživati čak i kada zalutate, šetati satima, popiti italijanski aperitiv Spritz na nekom od prelepih venecijanskih trgova,  posetiti neki od slavnih muzeja i galerija, voziti se gondolom, i uživati u ukusnoj hrani.

 

Univerzitet 

Ca Foscari Venecija Univerzitet 

Ca Foscari Venecija

 

Studenti Ca’Foscari Univerziteta mogu uživati i u:

 • Pozorišnim, filmskim i muzičkim festivalima
 • Međunarodnim likovnim izložbama
 • Radiju Ca’Foscari (Univerzitetski internet radio)
 • Pristupu sportskom centru Univerziteta u Veneciji
 • Studentskim udruženjima kao što su Erazmus, Aiesec, i Comein Venice
 • Predavanjima međunarodno priznatih naučnika i ambasadora

 

Univerzitet organizuje mnogo kulturnih događaja kako bi objedinio studente i osoblje zajedno u jedan grad, jedinstveno mesto gde se prošlost susreće sa inovacijom, a želja za znanjem je stimulisana brojnim inicijativama. Živeti u Veneciji je živeti umetnost, arhitekturu, razvoj, istraživanje, paziti na okolinu i otkrivati drevne tradicije i različite kulture.

 

Univerzitet 

Ca Foscari Venecija Univerzitet 

Ca Foscari Venecija

 

 

Podeli

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više