Visoka škola strukovnih studija za kriminalistiku i bezbednost

Visoka škola strukovnih studija za kriminalistiku i bezbednost

Niš

Visoka škola strukovnih studija za kriminalistiku i bezbednost u Nišu je samostalna visokoškolska ustanova sa višegodišnjim iskustvom u kojoj se ostvaruju osnovne i specijalističke strukovne studije. Organizacija i delatnost škole utvrđeni su zakonom Republike Srbije o visokoškolskom obrazovanju, s ciljem da studentima pruži obrazovanje koje je ravnopravno obrazovanju te vrste u svetu.


Osnovni zadaci Škole izražavaju društvene potrebe, jer obezbeđuju kvalitetno obrazovanje stručnjaka, koji će biti sposobni da odgovore svim bezbednosnim izazovima, rizicima i pretnjama, izazovima i potrebama civilne zaštite, potrebama socijalnog, vaspitnog i popravnog rada, potrebama organizacije javnih i poslovnih sistema kao i potrebama menadžmenta socijalnih, dečijih i gerontoloških ustanova, što je u interesu društva u celini. Osnovni zadatak Škole je da studenti, nakon što završe školovanje, svoja teorijska znanja iz ove oblasti, praktično primene u izabranoj radnoj sredini.

 

Program škole obuhvata jedan od, u našoj školsko-profesionalnoj sredini, najatraktivnijih obrazovnih profila, koji se odnosi na kriminalistiku i bezbednost, civilnu zaštitu i vanredne situacije, socijalni i vaspitno popravni rad, organizaciju javnih i poslovnih sistema, a kroz specijalističke studije program menadžmenta socijalnih, dečijih i gerontoloških ustanova. Novonastale okolnosti uslovile su da se i kod nas otpočne sa školovanjem stručnjaka - menadžera koji bi bili osposobljeni da učestvuju u planiranju, organizaciji, sprovođenju i usmeravanju rada specijalizovanih agencija koje pružaju kriminološko-bezbednosne usluge drugim subjektima društva - javnim i privatnim preduzećima, organizacijama, bankama, ustanovama, uspostavljaju i rukovode sistemom bezbednosti.

 

Osposobljavanje za profesionalnu delatnost u: državnim organima - unutrašnjih poslova, odbrane, pravde, obaveštajno i bezbednosnim poslovima, ustanovama i agencijama koje se bave pružanjem stručnih usluga iz oblasti kriminalistike i bezbednosti, društvenim, javnim, privatnim preduzećima, ustanovama i organizacijama, inspekcijskim službama i Carini, preduzećima, ustanovama i agencijama koje se bave zaštitom životne sredine, protiv-požarnoj zaštiti, na poslovima planiranja, procenjivanja, sprovođenja kontrole i usmeravanja kriminološko - bezbednosne zaštite privatnih preduzeća, organa lokalne samouprave, zaštiti kulturnih dobara, finansijskih i školskih ustanova i institucija.

 

Visoka škola strukovnih studija za kriminalistiku i bezbednost - Niš

Raspisuje konkurs za upis na specijalističke strukovne studije u školskoj 2018/2019. godini

 

Visoka škola, u prvom upisnom roku, upisuje 108 studenata na Specijalističkim strukovnim studijama (SSS):

  1. Menadžment socijalnih, dečijih i gerontoloških ustanova
Prilikom prijave kandidat podnosi Studentskoj službi Visoke škole sledeća dokumenta:
  • Izvod iz matične knjige rođenih
  • Diplomu o završenom Visokom obrazovanju
  • Tri fotografije (za indeks)

 

Prijavljivanje kandidata i polaganje testa: do 16. jula 2018. god. (od 9:00 do 14:00 sati);

 

Upis kandidata: do 20. jula 2018. god.

 

Školarina

  1. Menadžment socijalnih, dečijih i gerontoloških ustanova - 1000E (Upis 200E, ostalih 800E: 10 mesečnih rata = 80E mesečno)

 

Podeli

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više