Predavanja 02.03.2021. 2 min

Zoom kafica - 45 minuta o mentalnom zdravlju tokom studiranja

Našu narednu Zoom kaficu zakazali smo za 2. mart u 12 časova i posvećujemo je temi mentalnog zdravlja tokom studiranja.

 

Zoom kafica

 

Studiranje predstavlja jedan izazovan period za mlade ljude - to je period kada postajemo odrasle osobe i stručnjaci, što zahteva puno učenja i rada na sebi i pronalaženja odgovora na mnoga važna pitanja. Ovi izazovi su utoliko veći tokom onlajn nastave i vanrednog stanja sa kojim se suočavamo proteklih godinu dana.

  • Kako očuvati mentalno zdravlje tokom studiranja?
  • Šta narušava naše mentalno zdravlje? Kako se zaštititi od toga?
  • Kako studirati uspešno onda kada se suočavamo sa depresivnim raspoloženjem, anksioznošću, hroničnim problemima u učenju?
  • Kako uspostaviti i održati balans između fakulteta i privatnog života?
  • Šta su najveći izazovi koji karakterišu onlajn studiranje?

Odgovore na ova i mnoga druga pitanja koje studenti imaju o svom mentalnom zdravlju potražićemo od Drage Šapić, Master psihologa u edukaciji za sistemsku porodičnu psihoterapiju sa višegodišnjim iskustvom u pružanju psihosocijalne podrške ugroženim grupama u okviru nevladine organizacije Mreža psihosocijalnih inovacija.

 

Pridružite nam se na psihološkoj Zoom kafici, popunjavanjem kratkog prijavnog formulara najkasnije do 2 marta u 9 sati.

 

"Zum kafica - 45 minuta sa..." predstavlja novi format onlajn karijernog vođenja i savetovanja, koji je osmišljen i započet tokom aprila 2020. kako bi ove usluge Centra bile dostupne studentima i tokom perioda pandemije. Druženje organizujemo putem Zoom platforme, u formi sastanka, kako bi naši studenti bili što motivisaniji da uzmu aktivno učešća u diskusiji.   Studenti nam dostavljaju pitanja za najavljene teme i goste unapred, a naši moderatori se trude da tokom 45 minuta onlajn druženja dobiju što više odgovora i saveta povodom postavljenih pitanja, dilema i nedoumica studenata. Studenti takođe imaju mogućnost da pitanja postavljaju i tokom samog onlajn druženja. 

 

 

Podeli

Slične novosti

Loading...

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više