Radionice 26.06.2022. 2 min

Prijavi se za Edu Viki kamp 2022!

Vikimedija Srbije vas poziva na peti Edu Viki kamp! Kamp će se održati na Fruškoj gori od 25. do 28. jula 2022. Kamp okuplja dobrovoljce koji imaju želju da aktivno doprinose razvoju obrazovnog programa Vikimedije Srbije. Tokom četvorodnevnog programa učesnici će proći niz obuka kako bi uvideli na koji način Vikipedija može biti korišćena kao nastavno sredstvo. Radeći zajedno, u timskom duhu, unapređivaće veštine za budući rad u organizaciji.

Prijavi se za Edu Viki kamp 2022!

Vikipedija, najveći kolaborativni projekat na svetu, sprovodi se na oko 300 jezika. Budući da smo svi okupljeni oko iste ideje slobodni pristup znanju i obrazovanju, zajednički sprovodimo Vikimedijine projekte sa istim entuzijazmom.

Vikimedija Srbije već 16 godina razvija Obrazovni program sa ciljem da se studenti i učenici upoznaju sa Vikipedijom i drugim Viki projektima slobodnog znanja i aktivno rade na njihovom obogađivanju. Ostali ciljevi su: tehnička obuka studenata za korišćenje Vikipedije, širenje informacija o slobodnom znanju i predstavljanje Vikipedije u akademskim krugovima. Pored obrazovnih projekata, Vikimedija Srbije realizovala je dva internacionalna kampa sa Vikimedijancima i Vikipedijancima iz Mađarske i iz Bugarske.

Program Edu Viki kampa biće raznovrstan i obuhvatiće foto-ture, uređivačke maratone, tim bilding i mnoge druge aktivnosti.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti popunjavanje formulara koji se može naći na ovom linku, do 26. juna 2022. Za one koji budu odabrani, biće pokriveni troškovi prevoza, smeštaja i hrane.

Vreme: 25 - 28. jul 2022.

Mesto organizovanja: hotel Norcev

U okviru kampa naučićete:

  • Kako samostalno da uređujete Vikipediju;
  • Kako da ilustrujete članke na Vikipediji;
  • Kako da uvećate broj slobodnih fotografija prirodnih i kulturnih dobara na Vikimedijinoj ostavi;
  • Koja korisnička prava postoje na Vikipediji;
  • Koja je uloga Vikimedije Srbije u širenju slobodnog znanja i kako se vi možete uključiti;
  • Sve o Viki ambasadorima i kako možete da im se pridružite;
  • Koje alate možete koristiti prilikom realizacije obrazovnog programa.

Ko može da se prijavi?

Događaji Vikimedije Srbije su otvoreni za sve dobrovoljce, ali budući da je kamp posvećen učesnicima koji namerevaju da se uključe u tim obrazovnog programa, prednost će imati učenici završne godine srednjih škola i studenti. Od učesnika se očekuje aktivno učešće.

Podeli

Slične novosti

Loading...

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više