Radionice 18.05.2023. 1 min

Uvod u MACHINE LEARNING – besplatna radionica za studente

Pozivamo studente koje zanima tema mašinskog učenja da nam se pridruže na besplatnoj radionici, u četvrtak, 18. maja 2023. godine u Inspirahub-u, u okviru predprograma za Machine Learning konferenciju koju organizujemo 19. i 20. maja na Paliću.

UVOD U MACHINE LEARNING – besplatna radionica za studente

Po prvi put ove godine, MLC 2023 će imati i „nulti“ dan, 18. maja tokom kojeg ćemo organizovati besplatnu radionicu uvoda u mašinsko učenje za 30 studenata uz podršku organizacije DataKolektiv i njihovih stručnih predavača.

Radionica će trajati većinu dana, prva sesija od 10.00 do 13.00 časova, pauza za ručak, pa onda od 15.00 do 18.00 časova.

DataKolektiv će pružiti uvodni trening u programskom jeziku Python koji će obuhvatiti teorijske osnove kao i praktične primene nekih od osnovnih metoda u ML. Trening će biti ostvaren kroz četiri nastavne jedinice:

  1. Teorijski uvod u ML (predavanje, slajdovi; formulacija problema, pristupi: nadgledano, nenadgledno, i učenje potkrepljenjem; postavka problema nadgledanog učenja i podaci; tipične poslovne primene; 2 x 45 minuta)
  2. Upravljanje podacima: Uvod u Pandas i Numpy za ML (Python, Jupyter Notebook; 2 x 45 minuta)
  3. Regresioni problem: Uvod u linearnu i multipla linearnu regresiju (Python, Jupyter Notebook; 2 x 45 minuta)
  4. Klasifikacija: Uvod u generalizovane linearne modele: binomijalna i multinomijalna logistička regresija (Python, Jupyter Notebook; 2 x 45 minuta)

Od učesnika se očekuje osnovno poznavanje teorije verovatnoće, statistike, i najmanje uvodno poznavanje programskog jezika Python. Materijali za obnavljanje znanja iz verovatnoće i statistike će biti podeljeni dosta pre samog treninga.

Predavači

  • Dr Goran S. Milovanović, psihologija
  • MA Ilija Lazarević, informatika
  • Dr Aleksandar Cvetković, matematika

Mogu se prijaviti svi studenti koje zanima ova radionica, nebitno iz kog grada. Primamo 30 prijava.

PRIJAVNA FORMA

Podeli

Slične novosti

Loading...

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više