Takmičenja 01.02.2021. 2 min

Konkurs festivala Trgni se! Poezija!

Nakon uspešno realizovanih konkursa prethodnih godina, Treći Trg od ove, 2021. godine uvodi izmene u propozicije svog redovnog godišnjeg regionalnog nagradnog konkursa za mlade autore za neobjavljene knjige poezije, kratke proze, romana.

 

Nagradni konkurs za poeziju i prozu

Foto: Pixabay

Konkurs se raspisuje za prvu knjigu poezije, kratke proze i romana u jedinstvenoj kategoriji prva knjiga.

 

Na konkurs se mogu prijaviti autorke i autori stariji od 18 a mlađi od 35 godina koji pišu poeziju, kratku prozu i roman na međusobno razumljivim jezicima (Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora) i do sada nemaju objavljenju knjigu u žanru rukopisa sa kojim se prijavljuju.

 

Odabrani originalni rukopisi biće objavljeni u prestižnim bibliotekama „12/19” i „pro/za”. Autori i knjige biće predstavljeni na Beogradskom međunarodnom festivalu poezije i knjige Trgni se! Poezija!, Beogradskom sajmu knjiga i posebnim promocijama.

 

Rukopis je potrebno poslati u word formatu, sa sledećim podacima :

 

Na prvoj stranici dokumenta:

  • Naslov rukopisa
  • Ime i prezime autora
  • Adresa
  • Mejl adresa
  • Kontakt telefon
  • Fotografija autora

 

Na drugoj stranici dokumenta:

  • Kratka biografija autora

 

Od treće stranice:

  • Tekst knjige u Times New Roman fontu (veličina 12, latinica, style: no spacing, obavezna upotreba tabulatora,  navodnika i svih dijakritičkih znakova), uz obavezan sadržaj na početku (spisak naslova pesama, priča ili poglavlja), i kratak sinopsis na početku, ukoliko je reč o romanu.

 

Rukopisi se primaju svake godine od 1.1. do 1.2.

 

Rezultati konkursa biće objavljeni na sajtu Trećeg Trga www.trecitrg.rs  i na FB stranici najkasnije do kraja aprila.

Nagrada podrazumeva objavljivanje knjige i autorski honorar u vrednosti 10% od tiraža, organizovanje promocije i učešće na Beogradskom festivalu poezije i knjige.

 

Slanjem rukopisa na konkurs autori daju saglasnost (autorska prava) Trećem Trgu za objavljivanje nagrađenog rukopisa za teritoriju Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, i prihvataju obavezu saradnje sa urednicima i dizajnerima, prihvataju eventualno odbijanje rukopisa i obavezuju se da do proglašenja rezultata konkursa isti rukopis neće biti objavljen kod drugog izdavača.

 

Nepotpune i zakasnele prijave neće biti razmatrane. Nepridržavanje propozicija konkursa povlači diskvalifikaciju rukopisa.

 

Za dodatne informacije možete nas kontaktirati na mejl konkurs@trecitrg.rs.

 

 

Podeli

Slične novosti

Loading...

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više