Takmičenja 15.08.2020. 1 min

Konkurs Gradske biblioteke Karlo Bijelicki: Golub 2020.

Gradska biblioteka Karlo Bjelicki iz Sombora je raspisala konkurs za neobjavljen rukopis prve knjige za 2020. godinu.

 

Golub 2020. - Gradska biblioteka Karlo Bjelicki

 

Edicija Golub predstavlja ponovno ustanovljenu ediciju Gradske biblioteke Karlo Bijelicki iz Sombora koja podrazumeva izdavanje prve knjige autora do 40 godina. Nagrada se sastoji iz objavljivanja knjige, diplome i organizovanja promocije nagrađenog rukopisa.

 

Konkurs je namenjen autorima do 40 godina koji pišu na srpskom jeziku, a u razmatranje ulaze zbirke pesama, romani i zbirke kratkih priča, dok delovi rukopisa mogu biti ranije objavljeni. Jedan autor može poslati jedan rukopis. Rukopisi se šalju elektronski, na adresu: konkursgolub@gmail.com. Potrebno je poslati dva dokumenta: rukopis potpisan šifrom, i razrešenje šifre (dokument koji sadrži ime i prezime autora, kontakt i kratku biografiju).

 

Konkurs je otvoren od 15. jula do 15. avgusta 2020. godine. Rezultati će biti objavljeni do 1. oktobra 2020. godine na internet prezentaciji Gradske biblioteke Karlo Bijelicki (www.biblioso.org.rs), kao i u relevantnim medijima. Odluku o nagradi donosi tročlani žiri u sastavu: Branko Ćurčić, Dragan Babić i Đorđe Majstorović.

 

Naziv edicije Golub potiče od Ilustrovanog lista za srpsku mladež koji je pokrenut 1879. godine, a u Somboru je izlazio od 1898. do 1913. U Golubu su, između ostalih, svoje radove objavljivali Jovan Dučić, Aleksa Šantić, Vojislav Ilić, Branislav Nušić, Miloš Crnjanski, i drugi. Nakon ponovnog pokretanja, edicija Golub je u proteklim godinama nagradila i objavila rukopise Milana Kovačevića, Jasne Dimitrijević, Đorđa Majstorovića i Marine Radovanović.

Podeli

Slične novosti

Loading...

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više