Takmičenja 20.04.2021. 1 min

Konkurs za esej o Disovom stvaralaštvu

Povodom 58. Disovog proleća, Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis” iz Čačka i Odbor Disovog proleća raspisuju Konkurs za esej o pesniku Vladislavu Petkoviću Disu i njegovom stvaralaštvu. Pravo učešća imaju mladi književni kritičari, studenti, postdiplomci i učenici srednjih škola.

 

Konkurs za esej o Disu

Foto: Unsplash

Nagrade najboljim esejistima (diploma i novčani iznos) biće uručene u Čačku na završnoj svečanosti 58. Disovog proleća, poslednjeg petka u maju mesecu 2021. godine. Autori nagrađenih eseja stiču pravo i da im se eseji objave u listu „Disovo proleće” u celosti ili delu, u zavisnosti od dužine tekstova.

 

Konkurs za esej o Disu je otvoren do 20. aprila 2021. godine.

 

Rezultati konkursa biće objavljeni najkasnije do 24. maja 2021. godine.

 

Autori dostavljaju rukopise za konkurs dužine jednog autorskog tabaka (do 30.000 karaktera) u elektronskom dokumentu (pdf, word ili kompatibilan format), potpisane šifrom. Rešenje šifre treba poslati u drugom elektronskom dokumentu, u kome će se pored imena i prezimena autora navesti i potpuni kontakt podaci.

 

Rukopise slati na email adresu Gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis” biblioteka@cacak-dis.rs, sa naznakom „za konkurs Mladi Dis”, najkasnije do 20. aprila 2021. godine.

 

Podeli

Slične novosti

Loading...

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više