Takmičenja 15.03.2022. 1 min

Poziv za slanje radova: Treći broj naučno-popularnog časopisa A priori

Eksperimentalna etika je moralna filozofija koja uključuje eksperimentalne metode za proučavanje moralnih intuicija, donešenih odluka i ponašanja. U nekim je slučajevima otvorila nove puteve istraživanja, dok je u drugim slučajevima uticala na dugogodišnje rasprave unutar moralne teorije.

Poziv za slanje radova: Treći broj naučno-popularnog časopisa A priori

Foto: Startuj.com (Shutterstock)

Osim toga, postavlja se pitanje na koji način se eksperimentalna moralna filozofija razlikuje od eksperimentalne moralne psihologije, odnosno na koji način se proučavanje moralnih pravila i njihovo opravdanje, istorijski može povezati ili odvojiti od proučavanja vrlo konkretnih odrednica ljudske socijalne interakcije. Moral je ljudska univerzalna kategorija, vrlo varijabilna u svojim karakteristikama i prilagođena određenim istorijskim i kulturnim sredinama.

Rok za slanje:

15. mart 2022. godine.

Tema broja:

Eksperimentalna etika.

Dostavljanje radova

  • Molimo autore da pogledaju „Uputstva za autore“, data na linku: http://www.casopisapriori.com/index.php/apriori/instructions.
  • Radovi koji podležu procesu kategorizacije (prethodno saopštenje, originalni i pregledni naučni rad, stručni rad, književna teorija) prolaze dvostruko slepu recenziju, dok se ostali radovi objavljuju na osnovu odluke uredništva.
  • Radove slati na e-mail adresu: casopisapriori@gmail.com.
  • Datum objavljivanja trećeg broja časopisa je planiran do kraja prve polovine 2022. godine.

Podeli

Slične novosti

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više