Takmičenja 25.02.2022. 2 min

Studentsko programersko takmičenje “Artificial Intelligence Battle Ground v2.0”

Udruženje studenata tehnike Evrope BEST - BEST Novi Sad (Board of European Students of Technology) iz Novog Sada, organizuje studentsko programersko takmičenje “Artificial Intelligence Battle Ground v2.0”. Takmičenje AIBG v2.0 u Novom Sadu će biti održano 3. i 4. marta 2022. godine u zgradi Rektorata Novosadskog univerziteta u skladu sa svim merama prevencije širenja virusa Covid-19. 

Studentsko programersko takmičenje “Artificial Intelligence Battle Ground v2.0”

Nešto o nama...

BEST (Board of European Students of Technology) je Udruženje studenata tehnike Evrope i predstavlja neprekidno rastuću, neprofitnu, apolitičnu i nevladinu studentsku organizaciju. Osnovano je 1989. godine i od tada obezbeđuje komunikaciju, saradnju i razmenu studenata širom Evrope. Danas postoje 90 lokalnih BEST grupa raspostranjene u 32 zemlje Evrope. Naš cilj je da pomognemo studentima da postanu međunarodno orijentisani, omogućavajući im bolje razumevanje evropske kulture i razvijanje kapaciteta rada na međunarodnom nivou.

Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Novi Sad je osnovano 2005. godine na Univerzitetu u Novom Sadu. Tokom 16 godina postojanja mnogo naših studenata posetilo je neki od evropskih univerziteta kako bi pohađali akademski seminar ili prisustvovali nekom od neformalnih skupova i upoznali se sa drugim kulturama, kao i kolegama iz cele Evrope. Ugostili smo preko 400 stranih studenata u Novom Sadu koji su pohađali neke od naših akademskih seminara ili neformalnih skupova. Upoznali smo ih sa lepotama Novog Sada i Srbije, našom kulturom i običajima.

Nešto više o projektu.

AIBG v2.0 (Artificial Intelligence BattleGround) je programersko timsko takmičenje iz oblasti veštačke inteligencije. Timovi od po 3 ili 4 člana imaju 20 sati za osmišljavanje sopstvenih modela i algoritama kao i implementaciju koda koristeći programske jezike: C++, C#, Python, Java ili JavaScript. Nakon 20-časovnog maratona, uslediće nadmetanje rešenja timova. Izazov za takmičare biće da primene stečeno znanje za osmišljavanje i realizaciju pametnog modela koji će biti u mogućnosti da se samostalno takmiči u prezentovanom zadatku tj. igrici. Modeli će biti testirani putem međusobnog nadmetanja. Svi učesnici pre samog takmičenja dobijaju dokument sa definisanim pravilima i API-em igre. Pobednički tim očekuje novčani iznos od 80.000 dinara, dok za 2. nagrada iznosi 50.000 i za 3. mesto 30.000. Naš projekat je podržan od strane fakulteta u Novom Sadu, kao i prestižnih kompanija 3Lateral, Nordeus, Zesium, Quantox.

Pravila takmičenja i prijava za učešće se nalazi na našem sajtu:

https://aibg.bestns.org.rs/

Više informacija možete naći na našim društvenim mrežama:

https://www.facebook.com/BEST.Novi.Sad 

http://www.bestns.org.rs/ 

https://www.instagram.com/best_novi_sad/?hl=sr 

Podeli

Slične novosti

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više