Takmičenja 19.09.2021. 1 min

WHOIS hakaton - domenske pretrage u džepu - 25. i 26. septembar

Fondacija Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) i kompanija Quantox Technology udruženim snagama organizuju onlajn WHOIS hakaton.

WHOIS hakaton – domenske pretrage u džepu - 25. i 26. septembar

Prijavljene ekipe će tokom 25. i 26. septembra tražiti optimalno rešenje i programirati mobilnu aplikaciju koja nudi odgovore o slobodnim ili registrovanim nazivima domena u domenskim prostorima širom sveta, a pre svega nacionalnim .rs i .srb domenskim prostorima.

Prijave za hakaton otvorene su od 01. do 19. septembra, a ekipe se mogu prijaviti putem sledećeg linka.

Za učešće mogu da se prijave timovi koji raspolažu sa dovoljno tehničkog znanja i volje da učestvuju, a do 22. septembra stručni žiri izabraće 10 ekipa sa do pet članova koje će tokom 48 sati raditi na rešenju koristeći slobodno izabranu tehnologiju i razvojno okruženje.

Hakaton se realizuje onlajn, članovi timova mogu da sarađuju virtuelno, iz udobnosti svoga doma, radnog prostora, ili da organizuju saradnju na neki drugi način, koji im najviše odgovara. Za sve učesnike hakatona, odabrane ekipe, obezbeđene su simbolične nagrade, a tri prvoplasirana tima osvajaju jednu od novčanih nagrada.

Realizaciju hakatona podržao je ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), organizacija koja upravlja globalnom adresnom strukturom interneta.

Više informacija o hakatonu, uslovima učešća i nagradama dostupno je na linku.

Podeli

Slične novosti

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više