Digital Content Assistant (m/f/d)

Muzej popularnih i supkultura

Beograd, Rad od kuće
Rok za prijavu: 02.02.2022.
Postavljeno: 20.01.2022.
Prakse
Nije potrebno radno iskustvo
muzej popularnih i supkultura logo

Bilo da je tvoj fah trep, hard rok, skejterska kultura, anime svet ili ne možeš iz glave da izbaciš gaserske hitove i ’’oh-no’’ TikTok sound – dobrodošao/la! 

O nama

Muzej popularnih i supkultura je nevladina organizacija osnovana jula, 2020. u Beogradu sa ciljem delovanja u oblasti popularnih i supkultura podstičući kreativnu edukaciju i kritičko mišljenje u oblasti popularnih i supkultura kroz izložbe, radionice, projekte, programe i celokupnu animacionu, kreativnu i srodnu delatnost. Delatnost muzeja se ogleda i u stvaranju kreativne i podsticajne atmosfere za prevazilaženje predrasuda prema i/ili između popularnih i supkultura kao i ohrabrivanje saradnje i produkcije umetničkih i kreativnih dela. Muzej nastoji da otvori kreativni i istraživački prostor za rad stručnjaka u oblasti kulture (kulturologa, sociologa kulture, antropologa kulture, komunikologa, andragoga, teoretičara savremene umetnosti i stručnjaka srodnih zanimanja) i na taj način podiže svest o važnosti ovih zanimanja koja su često nedovoljno zastupljena u društvu ili na tržištu rada.

Šta mogu da očekujem tokom rada u muzeju?

Koja su zaduženja na ovoj poziciji?

Pozicija Digital Content Assistant - (m/f/d) pripada internoj strukturi Muzeja popularnih i supkultura. Interne pozicije se sastoje od dve vrste poslova: volonterskih (neplaćenih) i honorarnih (plaćenih). Volonterski poslovi podrazumevaju uglavnom rad van projekata i rad na manjim aktivnostima muzeja i nisu uređeni ugovorom, dok honarani poslovi podrazumevaju rad na projektima za koje je obezbeđen honorar (koji se u dogovoru regulišu ugovorom o delu).  Digital Content Assistant pripada komunikacijskom departmanu i svoje mendžerske obaveze deli sa External Communication Assistant, volonterima i Graphic Designer. 

Delatnosti Digital Content Assistant-a se ogledaju u volonterskim/vanprojektnim i honorarnim/projektnim zaduženjima.

Opis posla tokom trajanja projekata:

 • Kreiranje i implementacija strategije digitalnih medija projekta;
 • Osmišljavanje postova na društvenim mrežama u skladu sa art direkcijom projekta i muzeja; 
 • Izvršenje strategije društvenih mreža i koordinacija eksterne komunikacije sa External Communication Assistant i Project Manager-om (PM);
 • Planiranje i alokacija budžeta projekta na društvenim medijima (Facebook AdsManager) u skladu sa PM i Financial & Administrative Assistant;
 • Monitoring i analiza KPI-ja postova na društvenim medijima i drugih parametara uspeha;
 • Ažuriranje veb stranice Muzeja popularnih i subkultura i upravljanje digitalnim sadržajem tekstova u saradnji sa External Communication Assistant.

Opis posla van projekta:

 • Priprema novih projekata i sastavljanje nacrta strategije društvenih mreža za projekte;
 • Manji poslovi u periodima kada nema proejktinih aktivnosti (oglasi za nove pozicije, brand awareness, engagement);
 • Saradnja sa volonterima u oblasti komunikacija;
 • Odgovaranje na upite, community management i vođenje stranica;
 • Planiranje strategije muzeja sa ostatkom tima.

Ko sve može (i treba) da se prijavi? 

Interne pozicije preporučujemo onima koji su već angažovani negde (ili su na studijama/početku karijere), a želeli bi da steknu dodatno iskustvo u radu na komunikacijskim poslovima vezanim za popularne i supkulture, kulture mladih i rad u nevladinom sektoru. Posebno preporučujemo kandidatima koji su na studijama, pa im ova pozicija predstavlja praksu. Kandidat bi trebalo da ispuni sledeće kriterijume:

 • Student ili diplomac svih stepena studija u oblasti komunikacija, grafičkog dizajna, novinarstva, marketinga, menadžmenta ili odnosa s javnošću;
 • Studenti i diplomci iz drugih oblasti koje nisu navedene, a imaju izraženu motivaciju za rad u našoj organizaciji

Šta je potrebno za prijavu?

Obavezno je poslati:

 • Kratku radnu/volontersku biografiju- u .pdf (.jpg) ili .doc formatu sa neophodnim informacijama (studije, stepen studija, interesovanja, prethodno iskustvo i sl).
 • Motivacioni pasus (može i u tekstu mejla) – Zbog čega želiš da se pridružiš našem timu? Šta želiš novo da naučiš i probaš? Šta je ono želiš da doprineseš muzeju, kao i šta očekuješ od nas za uzvrat? (150-250 reči).

Poželjno je (nije obavezno) poslati:

 • Opis iskustva rada u nevladinom sektoru ili privatnom ili državnom u oblasti kulture;
 • Primere social media objava, kampanja, mini portfolio ili nacrte objava za mreže; 
 • Reference i kontakt osobe.

Prijavi se!

Prijave se mogu poslati do 02.02. u 23:59 na mejl (klik na dugme Konkuriši) sa naslovom ,,Prijava za poziciju Digital Content Assistant’’. 

Pitanja vezana za prijavu, kao i sva dodatna pitanja vezana za poziciju, strukuturu muzeja, selekciju i način prijave možete poslati na mejl: popsubup@gmail.com u bilo kom trenutku.

Više informacija o ovoj i drugim otvorenim pozicijama možeš pronaći na odeljku sajta muzeja, pod nazivom ,,Karijera’’:  https://www.popsubup.org/karijera 

Srećno!  :D

Profil poslodavca
Konkuriši

Slični poslovi

Menadžer slot kluba

Grand Slot d.o.o.

Beograd
09.06.2022.

Internship in Marketing

Henkel Srbija d.o.o.

Beograd
30.05.2022.

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više