Konkurs za stipendije Vlade Francuske 2023/24.

Francuski institut u Srbiji

Francuska

Rok za prijavu: 27.03.2023.
Postavljeno: 09.11.2022.
Master studije, Doktorske studije
Francuski institut u Srbiji

Odaberite Francusku i konkurišite za stipendiju Vlade Republike Francuske!

U želji da podstakne mobilnost studenata, Ambasada Francuske i Francuski institut u Srbiji, raspisuju novi konkurs za dodelu stipendija za 2023-2024. godinu za studente iz Srbije koji žele da nastave školovanje u Francuskoj za nivo Master 2 i doktorate u komentorstvu za studije na engleskom i francuskom jeziku i sve studijske oblasti i naučne discipline.

Konkurs za stipendije Vlade Francuske 2023/24.

Svake godine oko 650 studenata iz Srbije odabere Francusku za nastavak studija u nekoj od 3500 visokoškolskih ustanova u Francuskoj.

Odaberite i vi program studija koji želite, konkurišite za stipendiju Vlade Francuske do 27. marta 2023.

S obzirom na veliki broj kandidatura i strogu selekciju, preporučljivo je da se kandidati prijavljuju i za druge programe stipendija da bi povećali svoje šanse da studiraju u Francuskoj. Pratite našu Instagram stranicu @campusfranceserbie na kojoj objavljujemo konkurse za stipendije raznih institucija.

Mogućnosti za stipendije:

  • Stipendije Master 2 (više informacija imate ovde) - Ove stipendije pokrivaju troškove školarine (u iznosu do 5000 €) i života u Francuskoj za period od najviše 10 meseci, kao i socijalnog osiguranja. Izabrani studenti dobijaju status „stipendiste vlade Francuske” koji im omogućava dodatne pogodnosti (pomoć za smeštaj itd...).
  • Stipendije za doktorate u komentorstvu (više informacija imate ovde) - Ove stipendije pokrivaju troškove školarine i života u Francuskoj, kao i socijalnog osiguranja. Izabrani studenti dobijaju status „stipendiste Francuske Vlade” koji im omogućava dodatne pogodnosti (pomoć za smeštaj itd...).

Brošuru sa svim informacijama možete videti na ovom linku, dok FAQ možete videti na ovom linku.

Za sve dоdatne infоrmacije:

Sandra Еlezоvić, predstavnik Аgencije Campus France u Srbiji

Vesna Аdamоvić, saradnik za mоbilnоst

Više o organizatoru

Podeli

Slične stipendije

Loading...

Konkuriši na praksu

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više