Usled redovnog održavanja, sajt neće biti dostupan, u ponedeljak na utorak, večeras, u periodu od 00.00h do 00.15h. Vraćamo se vrlo brzo! Hvala na poseti!

Marija Sklodovska Kiri postdoktorske stipendije 2022

Kipar

Rok za prijavu: 05.09.2022.
Postavljeno: 15.06.2022.
Doktorske studije

U okviru Marija Skoldovska Kiri COFUND sheme „RespiHub“ uskoro će se otvoriti poziv za dodelu 10 stipendija za postdoktorande iz oblasti respiratorne biomehanike i medicine, na Kiparskom univerzitetu.

Izabrani stipendisti će se pridružiti širem međudisciplinarnom okruženju „RespiHub“ gde lekari, inženjeri i naučnici iz oblasti primenjenih nauka zajednički istražuju međusobno povezane aspekte respiratornog sistema (funkcionisanje, fiziologija i oboljenja), dok razvijaju bioinženjerska rešenja za pomoć pacijentima sa hroničnom bolešću pluća.

Stipendije nude prilike za angažovanje u istraživačkim timovima svetske klase (Univerzitet u Lundu, Astra Zeneka Geteborg, Univerzitet Vaterlo, Medicinski fakultet Univerzitetskog koledža u Londonu (Royal Free Campus), Univezitet u Ajovi, Izraelski institut za tehnologiju (Technion), Univerzitet Vestminster). Resursi računarstva visokih performansi (HPC) su dostupni. Pristup kohortama pacijenata i retrospektivnim skupovima podataka dostupni su na platformi „RespiHub“  za privremeni angažman.

Gostovanje u laboratoriji profesora Stavrosa Kasinosa biće omogućeno za 2 stipendista kako bi učestvovali u razvoju nove generacije hibridnih modela celih pluća in silico, koji kombinuju računarsku dinamiku čestica fluida (CFPD) sa metodama mašinskog učenja (ML). Ovi alati će biti primenjeni na najsavremenije procene funkcije pluća i taloženja aerosola.

Predznanje iz neke od sledećih oblasti je poželjno: CFPD i računarska biomehanika, metode mašinskog učenja sa naglaskom na biomedicinske primene, radiologija grudnog koša, testiranje funkcije pluća.

Mesečna zarada uključuje:

  • 3540 EUR mesečno školarine za život
  • 300 EUR mesečno školarine za mobilnost
  • 200 EUR mesečno porodične školarine (ako je primenjivo)

Važni datumi:

  • Rok za iskazivanje interesovanja: 15. maj 2022.
  • Rok za prijavu: 5. septembar 2022.
  • Početni datumi: između 1. januara 2023. i 30. juna 2023.
  • Trajanje: 24 meseca

Važni linkovi:

Slične stipendije

Konkuriši na praksu

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više