Stipendije Vlade Bavarske - BAYHOST 2023/2024

Nemačka

Rok za prijavu: 01.12.2022.
Postavljeno: 18.10.2022.
Master studije, Doktorske studije

Vlada Slobodne Države Bavarske dodeljuje jednogodišnje stipendije diplomcima visokoškolskih ustanova iz Bugarske, Hrvatske, Češke Republike, Mađarske, Poljske, Rumunije, Rusije, Srbije, Slovačke i Ukrajine koji su se opredelili za postdiplomske studije u Bavarskoj.

Finansiranje je obezbeđeno za postdiplomske studije, istraživačke boravke i doktorske studije na državnim višim obrazovnim ustanovama u Bavarskoj i višim obrazovnim ustanovama finansiranim od strane države. U prijavi je neophodno napomenuti da postdiplomske studije za koje se kandidat prijavljuje imaju smislenu vezu sa osnovnim studijama i da će studiranje na izabranoj instituciji omogućiti ostvarivanje profesionalnih ciljeva.

Jednogodišnja stipendija može biti produžena dva puta u trajanju do tri godine. Stipendija se isplaćuje mesečno u iznosu od 861 evra i za jednu godinu studija iznosi sveukupno 10.332 evra. Studenti sa jednim detetom dobijaju stipendiju u iznosu od 1.021 evra mesečno, a na godišnjem nivou sveukupan iznos stipendije je 12.252 evra.

Cilj godišnjeg programa stipendiranja je unapređenje naučne saradnje i razmene studenata između Bavarske i Centralne, Istočne i Jugoistočne Evrope.

Rok za dostavljanje prijava koje se podnose prvi put je 1. decembar 2022. godine, a rok za dostavljanje prijava za produženje stipendije je 28. februar 2023. godine.

Detaljnije informacije možete videti na ovom linku.

Podeli

Slične stipendije

Loading...

Konkuriši na praksu

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više