Beograd, Srbija
Digitalna umetnost
Doktorske studije
na upit
6 semestra
Srpski

Univerzitet umetnosti u Beogradu organizuje program doktorskih studija Digitalna umetnost.

Na ovaj program se može upisati do 10 studenata (minimum 4 upisanih ), program se izvodi na srpskom jeziku.

Završetkom ovog studijskog programa stiče se 180 ESPB.

 

Cilj

Studijski program – Digitalna umetnost je usmeren na interdisciplinarni umetničko istraživački rad i izučavanje teorija o umetnostima. Nakon završenih doktorskih studija i odbranjenog doktorskog umetničkog rada, od studenta se očekuje da bude sposoban za samostalan interdisciplinarni istraživački rad u oblasti digitalnih umetnosti, nadgradnju i usavršavanje individualne umetničke prakse kao i za bavljenje specifičnnim oblastima teorijsko-praktičnog rada u umetnostima, obrazovanju, medijima i kulturi.

Više informacija o studijskom programu možete pronaći ovde.

 

Uslovi za upis

Doktorske umetničke studije mogu upisati kandidati koji su završili:

  • Master umetničke akademske studije ili master akademske studije u oblasti arhitekture, odnosno stekli 300 ESPB, sa prosečnom ocenom najmanje 8,5 i najmanje ocenom 9 iz diplomskog rada.
  • Osnovne umetničke studije ili osnovne studije arhitekture po propisima koji su važili do stupanja na snagu Zakona o visokom obrazovanju sa prosečnom ocenom najmanje 8,5 i najmanje ocenom 9 iz diplomskog rada.
  • Magistarske umetničke studije po propisima koji su važili do stupanja na snagu Zakona o visokom obrazovanju.
  • Izuzetno, lica koja ne ispunjavaju uslove predviđene pravilima za upis na doktorske akademske umetničke studije, a koja se odnose na prosečnu ocenu najmanje 8,5 i ocenu najmanje 9 iz diplomskog/završnog ispita, a imaju ostvarenu najmanje petogodišnju uspešnu umetničku praksu potvrđenu u javnosti, omogućiće se polaganje prijemnog ispita.

 

Konkurs za upis

Konkurs za upis na studije za školsku 2021/22. možete pronaći ovde.

Podeli

Slični studijski programi

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više