Niš
Opšta ekonomija
Doktorske studije
120000.00 RSD
6 semestra
Srpski

Struktura studijskog programa doktorskih studija osmišljena je tako da bude realizovana putem aktivne nastave i izrade doktorske disertacije. Studijski program nije jedinstven već obuhvata četiri modula (makroekonomija, računovodstvo, finansije i bankarstvo, poslovno upravljanje), koji studentima omogućavaju samostalno kreiranje studija. Postojanje četiri modula, na kojima su svi predmeti, izuzev jednog izborni, povećava mogućnost kombinovanja predmeta, odnosno kreiranje velikog broja različitih studijskih programa.

 

Doktorske studije se ostvaruju na osnovu Studijskog programa. Studijski program doktorskih studija obuhvata teorijsko-metodološke sadržaje i naučni rad. Studijski program doktorskih studija donosi Senat Univerziteta, na predlog Veća Fakulteta.

 

Studijskim programom doktorskih studija predviđena su 1 obavezni i 31 izborni predmet. Nastavu na doktorskim studijama izvode nastavnici Fakulteta. Za izvođenje nastave ili dela nastave mogu biti angažovani i nastavnici drugih visokoškolskih ustanova i istraživači, na način utvrđen Zakonom i opštim aktom Univerziteta. Na ostala pitanja vezana za uslove studiranja (režim studija) primenjuje se Dokument "Standardi i procedure za obezbeđenje kvaliteta rada Službe za nastavna i studentska pitanja".

 

Pored predavanja, kao osnovnog vida edukacije, studenti će biti u mogućnosti da putem istraživačkog rada, uz pomoć mentora, na praktičan način upoznaju ekonomske nauke i osposobe se za naučno-istraživački rad. U okviru istraživačkog rada studenti će biti osposobljeni za istraživački rad u ekonomiji, pisanje naučnih radova i doktorske disertacije. Kako bi se studenti bolje osposobili za samostalan naučni rad, akcenat će biti stavljen na istraživački rad, dok će predavanja činiti manji udeo u obrazovnom procesu. Preko 30 ponuđenih predmeta na doktorskim studijama, polaznicima će omogućiti najviši stepen stručnog usavršavanja u različitim granama ekonomije (menadžment, marketing, finansije, bankarstvo, računovodstvo i dr.) i osposobljavanje za samostalan naučno-istraživački rad.

 

Detaljna obaveštenja mogu se dobiti na telefon 018/528-606 kod referenta za doktorske studije ili na e-mail: doktorske@eknfak.ni.ac.rs.

 

Nastavni plan

Modul: Makroekonomija

Modul: Makroekonomija

 

Modul: Računovodstvo

Modul: Računovodstvo

 

Modul Finansije i bankarstvo

Modul Finansije i bankarstvo

 

 

Modul: Poslovno upravljanje

Modul: Poslovno upravljanje

 

 

 

Podeli

Slični studijski programi

Loading...

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više