Kosovska Mitrovica
Hemija
Doktorske studije
na upit
6 semestra
Srpski
Ciljevi studijskog programa doktorskih akademskih studija Hemija su:
 
  • unapređivanje i sistematizacija znanja stečenog na prethodnim nivoima obrazovanja,
  • postizanje naučnih sposobnosti i akademskih veština (pisanje naučnih radova i predloga projekata i prezentacija sopstvenih istraživanja),
  • razvoj kreativnih sposobnosti i ovladavanje specifičnim praktičnim veštinama potrebnim za budući razvoj karijere,
  • osposobljavanje prvenstveno za samostalni istraživački rad,
  • upravljanje istraživačkim timovima i rukovođenje nacionalnim i međunarodnim projektima i dr.
Cilj studijskog programa Doktorskih akademskih studije hemije je da obezbedi budućem doktoru nauka samostalan naučni rad i kvalitetnu naučnu komunikaciju sa stručnjacima iz oblasti hemije i srodnih disciplina, laku primenu znanja u praksi i naučno istraživačkom radu, kao i prenošenje znanja na mlađe istraživače (mentorstvo).
 
Da se budući doktori nauka osposobe da primenjuju fundamentalna znanja iz hemije i srodnih prirodnih nauka, da projektuju i vode testove, eksperimente i interpretiraju dobijene rezultate. Da rade u multi-disciplinarnim timovima koji rešavaju probleme u hemijskoj industriji. Identifikuju, formulišu i rešavaju hemijske aspekte problema u životnom okruženju.
 
Da poseduju profesionalnu i etičku odgovornost, efikasno komuniciraju, primenjuju savremenu metodologiju i opremu, učestvuju u unapređenju postojećih i razvoju novih hemijskih metoda analize i sinteze. Ukratko rečeno, da se po završetku studija formiraju stručnjaci koji mogu u potpunosti da odgovore izazovima savremenog doba u kome živimo.
 
Ciljevi studijskih programa doktorskih studija su usklađeni sa savremenim pravcima razvoja hemijske nauke kod nas i u svetu. Programom se obezbeđuje intelektualni okvir za razvoj visoko obrazovanih i kreativnih mladih naučnika od kojih se očekuje da u budućnosti preuzmu vodeće pozicije u naučnim istraživanjima, univerzitetskoj nastavi i delatnostima u kojima se hemija primenjuje.
 
 
 

Podeli

Slični studijski programi

Loading...

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više