Elektrotehničko i računarsko inženjerstvo - Softversko inženjerstvo i informacione tehnologije

Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu

Novi Sad
Informacione tehnologije
Master studije
na upit
2 semestra
Srpski

 


Uvažavajući potražnju za inženjerima softverskog inženjerstva, odnosno mogućnosti za brzo zapošljavanje svršenih studenata i vrlo visoke plate koje ovaj profil ostvaruje, Fakultet tehničkih nauka nudi od 2013/2014. školske godine studije na Studijskom programu Softversko inženjerstvo i informacione tehnologije na Departmanu računarstvo i automatiku.

 

Studijski program smo trenutno organizovali na dva stepena - Osnovne akademske studije i Master akademske studije. Nastava na ovom studijskom programu odvijaće se u dva grada u Srbiji – u Novom Sadu i u Loznici.Drugi stepen studija - master akademske studije, za sticanje zvanja master inženjera elektrotehnike i računarstva traju jednu godinu (60 ESPB). Tu nastavljamo posao koji smo radili prehodne četiri godine – naučićete finese metodologija i visoko napredne tehnologije softverskog inženjerstva (na primer: modelima vođen razvoj softvera, agentske tehnologije, semantički Web, veštačke neuronske mreže, genetske algoritme, tehnologije za programiranje mobilnih uređaja, itd.) i još bolje ćete upoznati domensku oblast za koju ste se opredelili na četvrtoj godini izborom predmeta koje ćete slušati i radom na potpuno realnim projektima razvoja softvera. Svi predmeti (a ima ih ukupno 6) na master studijama su izborni.

Na master studijama obavezna je stručna praksa.


Na kraju treba da uradite master rad koji je, naravno, složeniji od diplomskog rada. I ovde ćemo se pridržavati principa „ponovne upotrebljivosti”, ali ovaj rad mora da obuhvati i detaljniju analizu onoga što su drugi, pre Vas radili “na zadatu temu” – malo će da liči na “naučni rad”. U tome će Vam, naravno, pomagati mentor (profesor) i njegovi mlađi saradnici.

 

Pogledajte nastavni plan i raspored predmeta po semestrima i godinama studija.

 

Upis

Za upis na master akademske studije mogu konkurisati lica sa završenim odgovarajućim osnovnih akademskim studijama u trajanju od tri godine i koje vrede najmanje 180 ESPB za studijske programe koje traju dve godine, odnosno u trajanju od četiri godine i koje vrede najmanje 240 ESPB za studijske programe koje traju jednu godinu i koje vrede najmanje 60 ESPB.

Podeli

Slični studijski programi

Loading...

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više