Beograd
Stručno-teorijske sportske nauke
Master studije
148500.00 RSD
2 semestra
Srpski

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu organizuje master studije na studijskom programu master akademskih studija "Fizičko vaspitanje i sport".

 

Program traje jednu godinu i ima 60 ESPB bodova.

 

 

Uslovi za upis

U prvu godinu master akademskih studija, koje imaju 60 ESPB bodova, može se upisati:

  • lice koje je završilo osnovne akademske studije ostvarivši najmanje 240 ESPB bodova, na nekom od fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja;
  • lice koje je završilo integrisane akademske studije na nekom od fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, ostvarivši najmanje 300 ESPB;
  • lice koje je završilo master akademske studije, ostvarivši ukupno najmanje 300 ESPB u prethodnom školovanju, ukoliko je pre master studija završilo osnovne akademske studije na nekom od fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.
  • lice koje ima stečeno visoko obrazovanje u trajanju od najmanje osam semestara po propisima koji su važili do dana stupanja na snagu Zakona o visokom obrazovanju na nekom od fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

 

Šta mogu da radim posle studija?

Po završetku studijskog programa Master akademskih studija fizičkog vaspitanja i sporta student će biti osposobljen za rad u:

  • obrazovnom sistemu-školskom fizičkom vaspitanju (nastava i vančasovne aktivnosti) na svim nivoima obrazovanja, kao i svim institucijama koje se bave fizičkim vaspitanjem,
  • naučnim institucijama, institucijama upravljačke, nadzorne i razvojne orijentacije,
  • sportu (teorija i tehnologija izabranog sporta, opšti poslovi u sistemu sporta)
  • rekreaciji /sportska rekreacija (organizacija i tehnologija procesa u rekreaciji),
  • istraživačkim ustanovama i svim institucijama koje se bave razvojem, upravljanjem i kontrolom u oblasti sporta,, u skladu sa diplomom stečenom na osnovnim akademskim studijama.

 

Struktura studijskog programa

U prvom semestru studenti polažu 4 obavezna predmeta, od kojih jedan predmet nosi 4 ESPB, a 3 predmet nose po 5 ESPB. Studenti biraju 2 predmeta iz izbornog bloka 1, od ukupno 7 izbornih predmeta, od kojih jedan predmet nosi 5 ESPB, a drugi predmet nosi 6 ESPB. U drugom semestru studenti polažu 2 obavezna predmeta, od kojih jedan predmet nosi 5 ESPB, a drugi predmet nosi 8 ESPB. Studenti biraju jedan predmet iz izbornog bloka 2, od ukupno 5 izbornih predmeta, koji nosi 5 ESPB. Studenti brane diplomski rad koji nosi 12 ESPB.

 

Nastavni plan i program

MAS Fizičko vaspitanje i sport - Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu - nastavni plan i program

 

 

 

Podeli

Slični studijski programi

Loading...

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više