Fizičko vaspitanje, sport i rekreacija

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje u Leposaviću

Leposavić
Stručno-teorijske sportske nauke
Master studije
60000.00 RSD
2 semestra
Srpski

Studijski program Fizičko vaspitanje, rekreacija i zdravlje je studijski program master akademskih studija na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta uPrištini.

 

Fizičko vaspitanje, rekreaciju i zdravlje u obrazovnom smislu treba posmatrati kaostudijski program nastao zbog potrebe svakodnevnog života. Danas se poseban akcenat stavlja na zdrav i dug život, na aktivno korišćenje slobodnog vremena, na svesne, planske i slobodnedelatnosti koji se ostvaruju slobodnim fizičkim aktivnostima čoveka.

 

Fizičkog vaspitanje, rekreacija i zdravlje su oblasti fizičke kulture kojima jezajednički imenitelj fizičko vežbanje. Fizičko vežbanje predstavlja složen proces specifičnog ljudskog kretanja koje izučava niz elementarnih nauka ali prirodne nauke ipakčine osnovu fizičkog vežbanja, ako se pod time podrazumeva adekvatna primena biološkihzakonitosti od kojih zavisi razvoj organskih funkcija i motoričkih sposobnosti.

 

I dok fizičko vaspitanje sadrži vaspitno-obrazovnu komponentnu, vodeći računa o ostvarivanjukako bioloških tako i vaspitno-obrazovanih zadataka, rekreacija je usmerena na komenzatorniuticaj redovnih ljudskih aktivnosti ali i neprekidan napor i težnju za zdravljem.Diplomirani profesori fizičkog vaspitanja i kineziterapije su posebnopripremljeni za rad sa takvim potrebama gde se traži poznavanje široke lepeze aktivnosti kaoi poznavanja upravljanja savremenim procesom fizičkog vežbanja.

 

Ovaj studijski program trebada omogući studentima da u dovoljnoj meri razumeju principe vežbanja, steknu neophodnateoretska znanja kao i da ovladaju konkretnim stručnim znanjima za realizaciju savremenogprocesa vežbanja.Studijski program Fizičko vaspitanje, rekreacija i zdravlje je potpuno definisan izato postoji kao studijski program master akademskih studija sa konkretnim profilom.

 

 

 

Podeli

Slični studijski programi

Loading...

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više