Geodezija i geoinformatika

Građevinski fakultet u Beogradu

Beograd
Geodezija
Master studije
100000.00 RSD
4 semestra
Srpski

Građevinski fakultet u Beogradu organizuje diplomske studije na studijskom programu diplomskih akademskih studija "Geodezija i građevinarstvo".

 

Program traje 2 godine i ima 120 ESPB bodova.

 

Po završetku studijskog programa student stiče akademski naziv Master inženjer geodezije.

 

Uslovi za upis

Za upis na master akademski studijski program Građevinarstvo mogu konkurisati kandidati koji su završili osnovne akademske studije iz oblasti Građevinarstva sa najmanje 240 ESPB. Za upis na master akademski studijski program Geodezije mogu konkurisati kandidati koji su završili osnovne akademske studije iz oblasti Geodezije sa najmanje 180 ESPB. U prvu godinu master akademskih studija može se upisati i lice koje je završilo integrisane studije, odnosno master akademske studije, ostvarivši najmanje 300 ESPB bodova iz odgovarajućih, navedenih oblasti. Bliži uslovi upisa definisani su Pravilnikom o uslovima upisa i merilima za rangiranje kandidata za upis na master akademske studije koji se nalaze na oglasnoj tabli i sajtu Fakulteta.

 

Moduli

Upravljanje nepokretnostima

Geoinformatika

Geodezija

 

Struktura studijskog programa

Upravljanje nepokretnostima: U prvoj godini studenti polažu 4 obavezna predmeta, od kojih jedan predmet nosi 5 ESPB, jedan predmet nosi 6 ESPB, a dva predmeta nose po 7 ESPB (I semestar). Studenti imaju na raspolaganju dva izborna predmeta koji nose po 5 ESPB (I semestar). Studenti polažu 5 obaveznih predmeta, od kojih 4 predmeta nose po 5 ESPB, a jedan predmet nosi 6 ESPB (II semestar). Studenti imaju na raspolaganju 2 izborna predmeta koji nose po 5 ESPB (II semestar). U drugoj godini studenti polažu dva obavezna predmeta, koji nose po 5 ESPB (III semestar). Studenti imaju na raspolaganju 6 izbornih predmeta koji nose po 5 ESP (III semestar). Studenti imaju na raspolaganju 2 izborna predmeta koji nose po 4 ESPB (III semestar). Studenti pohađaju stručnu praksu koja nosi 2 ESPB (IV semestar). Studenti izrađuju studijski istraživački rad na pripremi master rada, koji nosi 10 ESPB (IV semestar). Studenti brane master rad koji nosi 20 ESPB (IV semestar).

Geoinformatika:

 

Nastavni plan i program

 

 

 

Podeli

Slični studijski programi

Loading...

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više