Beograd
Fizika
Master studije
98000.00 RSD
2 semestra
Srpski

Rudarsko-geološki fakultet u Beogradu organizuje master studije na studijskom programu master akademskih studija "Geofizika".

 

Program traje jednu godinu i ima 60 ESPB bodova.

 

Po završetku studijskog programa student stiče akademski naziv master inženjer geologije.

 

Uslovi za upis

Studijskim programom master akademskih studija utvrđuju se programi osnovnih akademskih studija Rudarsko-geološkog fakulteta odgovarajući za nastavak studija na određenom studijskom programu. Uslov za upis na master akademske studije je ostvarenih 240 ESPB bodova na osnovnim akademskim studijama. Za kandidata koji ispunjava opšte uslove konkursa, a nije završio osnovne akademske studije po programima Rudarsko-geološkog fakulteta, može se odobriti upis na master akademske studije, uz polaganje dopunskih ispita. Pre upisa kandidat je dužan da fakultetu podnese dokaz da vlada engleskim jezikom ukoliko konkuriše za studijski program koji se izvodi na engleskom jeziku.

 

Šta mogu da radim posle studija?

Studenti, koji su uspešno završili ovaj studijski program, u stanju su da u oblasti geofizike:

  • razumeju i primene fundamentalna i specijalna znanja iz geofizike;
  • primene znanja iz matematike, fizike i geoloških disciplina, pri rešavanju konkretnih problema;
  • razumeju, uočavaju, formulišu i rešavaju inženjerske probleme;
  • koriste tehnike, veštine i savremene programske alate u teoriji i praksi;
  • samostalno planiraju i rukovode geofizičkim istraživanjima na terenu i u laboratoriji, mere, analiziraju i interpretiraju rezultate kompleksnih geofizičkih istraživanja, izrađuje izveštaje, projekte i elaborate, javno prezentuje rezultate istraživanja;
  • rade samostalno ili u timu sastavljenom od stručnjaka različitih profila, rukovode ekipom ili timom i efikasno komuniciraju i razmenjuju podatke;
  • imaju profesionalnu i etičku odgovornost;
  • unapređuju svoje znanje i prate razvoj tehnologije i struke, uvode novine u struku.

 

Struktura studijskog programa

U prvom semestru studenti polažu 5 obaveznih predmeta, od kojih jedan predmet nosi 2 ESPB, jedan predmet nosi 3 ESPB i 3 predmeta nose po 5 ESPB. Studenti biraju jedan predmet iz izbornog bloka 9, od ukupno 5 izbornih predmeta, koji nosi 5 ESPB. Studenti biraju jedan predmet iz izbornog bloka 10, od ukupno 4 izborna predmeta, koji nosi 5 ESPB. U drugom semestru studenti polažu jedan obavezna predmet koji nosi 5 ESPB. Studenti izrađuju naučno istraživački rad koji nosi 2 ESPB. Studenti izrađuju studijski istraživački rad 2, koji nosi 3 ESPB. Studenti brane diplomski rad koji nosi 20 ESPB.

 

Nastavni plan i program

MAS Geofizika - Rudarsko-geološki fakultet u Beogradu - nastavni plan i program

 

 

 

 

 

 

 

 

Podeli

Slični studijski programi

Loading...

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više