Beograd
Geografija
Master studije
95000.00 RSD
2 semestra
Srpski

Geografski fakultet u Beogradu organizuje master studije na studijskom programu master akademskih studija "Geografija".

 

Program traje jednu godinu i ima 60 ESPB bodova.

 

Uslovi za upis

U prvu godinu master akademskih studija mogu se upisati:

Kandidati koji su završili osnovne akademske studije na Univerzitetu u Beogradu - Geografskom fakultetu, ostvarivši najmanje 240 ESPB bodova, ili su na Univerzitetu u Beogradu - Geografskom fakultetu stekli visoko obrazovanje završetkom osnovnih studija u trajanju od 8 semestara po propisima koji su važili do stupanja na snagu Zakona o visokom obrazovanju od 2005. godine, kandidati koji su završili osnovne akademske studije na ostalim akreditovanim visokoškolskim ustanovama, ostvarivši najmanje 240 ESPB bodova, ili su stekli visoko obrazovanje na ostalim visokoškolskim ustanovama završetkom osnovnih studija u trajanju od 8 semestara po propisima koji su važili do stupanja na snagu Zakona o visokom obrazovanju od 2005. godine.

 

U prvu godinu master akademskih studija može se upisati i lice koje je završilo integrisane studije, odnosno master akademske studije, ostvarivši najmanje 300 ESPB bodova.

 

Struktura studijskog programa

Studenti polažu dva obavezna predmeta koji nose po 8 ESPB (jedan u I i jedan u II semestru). Pored obaveznih predmeta studenti biraju još 4 predmeta od ukupno 8 izbornih predmeta (dva u I i dva u II semestru). Polaganjem izbornih predmeta studenti stiču ukupno 28 ESPB. Studenti mogu da ostvare po 8 ESPB izradom samostalnog istraživačkog rada i odbranom master rada.

 

Nastavni plan i program

MAS Geografija - Geografski fakultet u Beogradu - nastavni plan i program

 

 

 

Podeli

Slični studijski programi

Loading...

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više