Kosovska Mitrovica
Hemija
Master studije
65100.00 RSD
2 semestra
Srpski
Studijski program master akademskih studija hemija ima za cilj edukaciju studenata u teorijskoj i primenjenoj hemiji i sticanje aplikativnih znanja iz ove oblasti.
 
Cilj programa je da se student osposobi da: koristi naučnu i stručnu literaturu; da samostalno i/ili timski istraživački radi i objavljuje originalne naučne i/ili stručne radove; učestvuje na skupovima, simpozijumima, savetovanjima, kongresima i drugim oblicima razmene naučnih misli, saznanja i iskustava.
 
Master akademske studije hemije takođe imaju za cilj da pruže ključnu ekspertizu koja je neophodna u izabranim užim naučnim oblastima, odnosno u multidisciplinarnom pristupu istraživanju izabranog fenomena.
 
Izabranim načinom studiranja povezuju se teorijski i praktični delovi nastave, a izradom seminarskih radova, korišćenjem odabrane literature i eksperimentalnim radom omogućuje se studentima da steknu neophodne individualne veštine koje se koriste u istraživačkom radu i publikaciji dobijenih rezultata.
 
Ciljevi studijskog programa master akademskih studija hemije su:
 
  • Proširivanje znanja iz hemijskih nauka stečenih u toku osnovnih akademskih studija
  • Podrobnije i bliže upoznavanje sa strukturom i funkcijom materije neživog i živog sveta
  • Sticanje teorijskih i praktičnih znanja o hemijskim procesima
  • Formiranje svesti o mogućnosti primene hemijskih znanja u drugim oblastima ljudske aktivnosti (hemijskoj industriji, proizvodnji materijala, farmaciji, medicini, veterini, poljoprivredi, ekonomiji i dr.)
  • Stvaranje naučnog kadra koji će primenom naučne metodologije doprinositi daljem razvoju nauke i edukaciji stanovništva
  • Osposobljavanje za samostalni i timski rad
  • Sticanje sposobnosti za samostalnu izradu i objavljivanje naučnih radova
  • Obezbeđivanje akademskog obrazovanja koje izlazi iz usko stručnog okvira i razvijanje svesti o vrednostima savremenog društva.

 

 

 
 

Podeli

Slični studijski programi

Loading...

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više