Inženjerstvo zaštite životne sredine

Tehnološko-metalurški fakultet

Beograd
Ekologija
Master studije
78000.00 RSD
2 semestra
Srpski

Tehnološko-metalurški fakultet u Beogradu organizuje master studije na studijskom programu master akademskih studija „Inženjerstvo zaštite životne sredine“.

 

Program traje jednu godinu i ima 60 ESPB.

 

Po završetku studijskog programa student stiče akademski naziv master inženjer zaštite životne sredine.

 

Uslovi za upis

Na studijske programe koji imaju 60 ESPB, mogu konkurisati kandidati koji su prethodno ostvarili obim osnovnih akademskih studija od najmanje 240 ESPB, a prema uslovima koje propisuje Fakultet. Na studijske programe koji koji imaju 120 ESPB, mogu konkurisati kandidati koji su prethodno ostvarili obim osnovnih akademskih studija od najmanje 180 ESPB, a prema uslovima koje propisuje Fakultet. U prvu godinu master akademskih studija može se upisati i lice koje je završilo integrisane studije, odnosno master akademske studije, ostvarivši najmanje 300 ESPB. Potrebno je da su kandidati prethodno završili osnovne akademske studije u nekoj od sledećih oblasti: sve oblasti u polju tehničko-tehnoloških nauka, hemijske nauke, nauke o zaštiti životne sredine, fizičke nauke, fizikohemijske nauke, farmaceutske nauke i biološke nauke.

 

Šta mogu da radim posle studija?

Studije na ovom studijskom programu imaju za cilj da kroz niz predmeta studenti steknu znanja čijom primenom prate kvalitet životne sredine, utiču na snižavanje nivoa zagađenosti životne i radne sredine, projektuju sisteme za prečišćavanje i remedijaciju zagađenih voda, vazduha i tla i vrše tretman čvrstog i opasnog otpada. Studenti su osposobljeni da razumeju uzroke zagađenja životne i radne sredine i da preduzmu preventivne mere za njihovo sprečavanje ili ublažavanje, kao i da vode postupke za prečišćavanje i remedijaciju.

 

Struktrua studijskog programa

U prvom semestru studenti polažu tri obavezna predmeta, koji ukupno nose 15 ESPB (4 ESPB + 5 ESPB + 6 ESPB). Studenti biraju 15 ESPB od ukupno 11 izbornih predmeta između 4 ESPB i 6 ESPB. U drugom semestru studenti polažu studijsko istraživački rad, koji nosi 10 ESPB i master rad, koji nosi 20 ESPB.

 

Nastavni plan i program

MAS Inženjerstvo zaštite životne sredine - Tehnološko-metalurški fakultet u Beogradu - nastavni plan i program

 

 

 

Podeli

Slični studijski programi

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više