Beograd
Filologija
Master studije
125000.00 RSD
2 semestra
Srpski

Filološki fakultet u Beogradu organizuje master studije na studijskom programu master akademskih studija "Kulture u dijalogu".

 

Program traje jednu godinu i ima 60 ESPB bodova.

 

Uslovi za upis

Za upis na master akademske studije Kulture u dijalogu mogu konkurisati lica koja su završila osnovne akademske studije sa stečenih najmanje 240 ESPB i lica koja imaju odgovarajuće visoko obrazovanje stečeno prema propisima koji su važili pre stupanja na snagu Zakona o visokom obrazovanju bez obzira na naučnu i stručnu oblast svojih kvalifikacija.

 

Šta mogu da radim posle studija?

Studijski program „Kulture u dijalogu“ ima svrhu da:

  • uspostavljanjem najviših akademskih standarda obezbedi sticanje specifičnih znanja i veština iz oblasti prožimanja kultura različitih naroda;
  • obezbedi studentu sticanje potrebnih kompetencija za uspešan nastavak naučno-istraživačkog rada;
  • omogući profesionalno usavršavanje pojedincima čija se karijera temelji na dobrom poznavanju tradicija i kultura naroda u kontaktu; da srpske studije postavi u komparativni kontekst.

 

Struktura studijskog programa

prvom semestru studenti polažu jedan obavezni predmet koji nosi 6 ESPB. Studenti biraju 4 predmeta od ukupno 35 izbornih predmeta, koji nose po 6 ESPB. U drugom semestru studenti izrađuju studijski istraživački rad koji nosi 15 ESPB i brane završni rad koji nosi 15 ESPB.

 

Nastavni plan i program

MAS Kulture u dijalogu - Filološki fakultet u Beogradu - nastavni plan i program

 

 

 

Podeli

Slični studijski programi

Loading...

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više