Makroekonomija privreda u tranziciji – međunarodni master program sa Univerzitetom u Nici

Ekonomski fakultet u Beogradu

Beograd
Opšta ekonomija
Master studije
183182.00 RSD
2 semestra
Srpski, Francuski

Ekonomski fakultet u Beogradu i Fakultet za pravo, političke nauke, ekonomiju i menadžment Univerziteta u Nici – Sophia Antipolis organizuju master program: Makroekonomija privreda u tranziciji – Les politiques macroéconomiques dans les pays en transition.

 

Polaznici kursa dobijaju diplome: Master ekonomije (Univerziteta u Beogradu) i Master économie-gestion (Grade de Master – Master’s degree – diploma Univerziteta u Nici – Sophia Antipolis). Nastava se odvija u posebno opremljenim prostorijama Ekonomskog fakulteta u Beogardu, a izvode je profesori Univerziteta iz Nice – Sophia Antipolis (Francuska) i Ekonomskog fakulteta iz Beograda. 

 

Uslovi za upis

Master studijski program Makroekonomija privreda u tranziciji je namenjen svima koji žele da studirajući na moderan način, u grupi od 25 studenata, unaprede svoja znanja iz oblasti makroekonomije, razumevanja procesa tranzicije, kreiranja i realizacije makroekonomske politike i njenog uticaja na uslove poslovanja.

 

Upis na kurs je moguć za sve studente koji su diplomirali na nekom od državnih i/ili akreditovanih fakulteta, i ostvarili 240 ESPB bez obzira na struku. Za francusku diplomu neophodno je odgovarajuće znanje francuskog jezika. Za sve polaznike biće obezbeđeni udžbenici na engleskom i francuskom jeziku.

 

Prijava treba da sadrži:

  • Popunjen formular
  • Biografiju na francuskom ili engleskom jeziku (CV)
  • Pismo o motivaciji (Lettre de motivation) na francuskom ili engleskom jeziku
  • Overenu fotokopiju fakultetske diplome (ili Uverenja o stečenoj diplomi)
  • Prepis ocena (original ili overena fotokopija)

 

Školarina

Školarina za samofinansirajuće studente na master akademskim studijama na Ekonomskom fakultetu iznosi 183.182,00 din, i to:

  • 142.449,00 din za predmete u vrednosti od 42 ESPB boda
  • 40.733,00 din za vrednost 18 ESPB bodova za izradu master rada.

 

Na studijskom programu Makroekonomija privreda u tranziciji, studenti koji se opredele da pored diplome Ekonomskog fakulteta steknu i diplomu sa Univerziteta "Sofija Antipolis" u Nisi, na utvrđenu školarinu se dodaje i 1.000,00 EUR u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

 

Nastavni plan i program

Makroekonomija privreda u tranziciji - Ekonomski fakultet Beograd - nastavni plan i program

 

 

Podeli

Slični studijski programi

Loading...

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više