MAS Inženjerski menadžment

Fakultet tehničkih nauka u Čačku

Čačak
Inženjerstvo
Master studije
81000.00 RSD
2 semestra
Srpski

Cilj studijskog programa master akademskih studija, Inženjerski menadžment je postizanje kompetencija i akademskih veština za oblast inženjerskog menadžmenta.

 

Ishod procesa učena je proširivanje i produbljivanje znanja koja su studenti stekli na osnovnim studijama, kao i osposobljavanje studenata za trajno usvajanje novih znanja i tehnologija, potrebnih za rešavanje problema iz najsloženijih područja inženjerskog menadžmenta. Osim toga, studiranjem se razvijaju i menadžerske veštine, zatim sposobnosti strukturnog i kreativnog razmišljanja koje vodi delotvornoj metodologiji rada i razvoja organizacije, sposobnost samostalnog i timskog rada, kao i sposobnosti donošenja poslovnih odluka na svim nivoima odlučivanja.

 

Po završetku master akademskih studija student bi trebao steći opšta teorijska i praktična znanja potrebna za uspešno obavljanje poslova u oblasti inženjerskog menadžmenta.

 

Ciljevi studijskog programa Inženjerski menadžment su:

  • osposobiti studente za samostalan rad u praksi, razviti sposobnost studenata za samostalno obavljanje najodgovornijih poslovnih aktivnosti.
  • obrazovati studente i osposobiti za efikasno upravljanje, organizovanje, vođenje i kontrolu u preduzećima i drugim organizacijama u saglasnosti sa okruženjem
  • osposobiti studente na nivou razumevanja i na nivou znanja za sprovođenje naučno stručnog rada poznavanjem političkog, ekonomskog, socijalnog, pravnog i kulturnog okruženja u okviru kojeg posluju preduzeća u zemlji i svetu.
  • osposobiti studente za sistemski prilaz proučavanju teorijskih i praktičnih aspekata kreacije, implementacije, transfera i primene savremenih tehničko-tehnoloških, informacionih i ekonomskih rešenja
  • osposobiti studente za primenu stečenih znanja i veština u praksi i stalno inoviranje tog znanja zasnovanog izučavanju i primeni savremnih tekovina nauke i tehnologije u praktično svim osnovnim i graničnim oblastima.
  • osposobiti studente za identifikaciju, analizu i rešavanje različitih problema u preduzeću, uz korišćenje odgovarajućih analitičkih metoda i tehnika.
  • osposobiti studente za primenu novih metoda planiranja, organizovanja, vođenja i kontrole u poslovnim procesima i sistemima, kao i vrednovanje njihove primene itd.

 

Nastavni plan

MAS Inženjerski menadžment

 

 

 

 

Podeli

Slični studijski programi

Loading...

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više