Master akademske studije politikologije - Politikološke studije religije

Fakultet političkih nauka

Beograd
Političke nauke
Master studije
124000.00 RSD
2 semestra
Srpski

Fakultet političkih nauka u Beogradu organizuje master studije na studijskom programu master akademskih studija "Politikologije - Politikološke studije religije".

 

Program traje jednu godinu i ima 60 ESPB bodova.

 

Uslovi za upis

U prvu godinu studijskih programa master akademskih studija može se upisati lice koje je završilo osnovne akademske studije na Fakultetu političkih nauka i druge fakultete iz grupacije društveno-humanističkih nauka, ostvarivši najmanje 240 ESPB, kao i lice koje je završilo osnovne studije u četvorogodišnjem trajanju na Fakultetu političkih nauka ili nekom drugom fakultetu iz grupacije društvenih nauka po propisima koja su važila do stupanja na snagu Zakona o visokom obrazovanju. U prvu godinu master akademskih studija može se upisati i lice koje je završilo integrisane studije, odnosno master akademske studije, ostvarivši 300 ESPB na Fakultetu političkih nauka i drugih fakulteta utvrđenih studijskim programom za koji se prijavljuju.

 

Šta mogu da radim posle studija?

Studenti će biti obučeni kako da analiziraju verske konflikte i da shvate ulogu religije u savremenim međunarodnim odnosima.

 

Struktura stuidjskog programa

U prvom semestru studenti polažu jedan obavezan predmet, koji nosi 6 ESPB. Studenti izrađuju studijski istraživački rad 1, koji nosi 6 ESPB. Studenti biraju 3 predmeta iz izbornog bloka 1, od ukupno 5 izbornih predmeta, koji nose po 6 ESPB. U drugom semestru studenti polažu jedan obavezan predmet koji nosi 6 ESPB. Studenti biraju 3 predmeta iz izbornog bloka 2, od ukupno 5 izbornih predmeta, koji nose po 6 ESPB. Studenti polažu studijski istraživački rad 2 koji nosi 4 ESPB i brane završni rad koji nosi 2 ESPB.

 

Nastavni plan i program

MAS Politikologije - Politikološke studije religije - Fakultet političkih nauka u Beogradu - nastavni plan i program

 

 

 

Podeli

Slični studijski programi

Loading...

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više