Master akademske studije politikologije - studije roda

Fakultet političkih nauka

Beograd
Političke nauke
Master studije
124000.00 RSD
2 semestra
Srpski

Fakultet političkih nauka u Beogradu organizuje master studije na studijskom programu master akademskih studija "Politikologije - Studije roda".

 

Program traje jednu godinu i ima 60 ESPB bodova.

 

Uslovi za upis

U prvu godinu studijskih programa master akademskih studija može se upisati lice koje je završilo osnovne akademske studije na Fakultetu političkih nauka i druge fakultete iz grupacije društveno-humanističkih nauka, ostvarivši najmanje 240 ESPB, kao i lice koje je završilo osnovne studije u četvorogodišnjem trajanju na Fakultetu političkih nauka ili nekom drugom fakultetu iz grupacije društvenih nauka po propisima koja su važila do stupanja na snagu Zakona o visokom obrazovanju. U prvu godinu master akademskih studija može se upisati i lice koje je završilo integrisane studije, odnosno master akademske studije, ostvarivši 300 ESPB na Fakultetu političkih nauka i drugih fakulteta utvrđenih studijskim programom za koji se prijavljuju.

 

Šta mogu da radim posle studija?

Program Master akademskih studija politikologije – Studije roda razvija teorijska znanja iz oblasti društvenih i humanističkih nauka, i omogućava ozbiljnu osnovu za dalje akademsko usavršavanje na doktorskim studijama kako na Fakultetu političkih nauka, tako i na drugim društveno-humanističkim programima i fakultetima, na studijama teorije umetnosti, u zemlji i u inostranstvu. Znanja koja se stiču na programu Master akademskih studija politikologije – Studije roda višestruko su korisna i za novinare i novinarke, socijalne radnike i radnice, aktiviste i aktivistikinje u organizacijama civilnog društva, zaposlene u lokalnoj upravi, opštinama, i ministarstvima, zaposlene u institucijama kulture.

 

Struktura studijskog programa

U prvom semestru studenti polažu 3 obavezna predmeta koji nose po 6 ESPB. Studenti biraju 2 predmeta iz izbornog bloka 1, od ukupno 4 izborna predmeta, koji nose 6 ESPB. U drugom semestru studenti polažu jedan obavezan predmet koji nosi 6 ESPB. Studenti biraju 2 predmeta iz izbornog bloka 2, od ukupno 4 izborna predmeta, koji nose po 6 ESPB. Studenti izrađuju završni rad koji nosi 10 ESPB. Po završetku studija, studenti brane završni rad koji nosi 2 ESPB.

 

Nastavni plan i program

MAS Politikologije - Studije roda - Fakultet političkih nauka u Beogradu - nastavni plan i program

 

 

 

Podeli

Slični studijski programi

Loading...

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više