Niš
Marketing
Master studije
79000.00 RSD
2 semestra
Srpski

Master akademske studije novinarstva koncipirane su kao orginalan pristup obrazovanju budućih novinara angažovanim na javnomnjenskim procesima, multimedijalnim zadacima, poslovima portparola ili zaposlenim u odeljenjima za javno komuniciranje, istraživačima medija i srodnim poslovima.

 

Ciljevi studijskog programa

Osnovni cilj je osposobiti kandidate da kvalifikovano i kompetentno odgovore na nove, složene i redefinisane zahteve komunikološko-kulturo-loških institucija, ustanova i medija, PR-agencija, službi za odnose sa javnošću, istraživača javnosti, primereno evropskom okruženju i procesima munjevitih društvenih promena.

Poseban cilj je intenzivnije povezivanje fakulteta sa masmedijskim preduzećima, PR-agencijama, profesionalnim udruženjima i sličnim institucijama.

 

Potreba da ovakvo profilisani kadrovi, pored veština i uže stručnih znanja iz različitih, specija-lizovanih oblasti, ovladaju znanjima iz disciplina upravljanja informacijama, komunikološkim projektima, i sl., nameću potrebu da se fakultet bliže poveže sa sličnim obrazovnim ustanovama u zemlji i inostranstvu. Stvaranjem mreže akademske zajednice razvijaće se i bogatiti obim i kvalitet znanja, razmena studenata i profesora, mobilnost ljudi i ideja, što je univerzalni cilj kojem se teži.

 

Ishod procesa učenja

Razumevanje procesa u oblasti komunikoloških nauka, posebno žurnalistike, identifikovanje, kreiranje i primena operativnih ciljeva medijskihh ustanova ili PR agencija i službi, u svim uslovima savremenog poslovanja. Posebno se razvijaju znanja, uverenja, ideje i stavovi istraživačkog pristupa, analize i sinteze stečenih znanja, kao i veština kreiranja i prenošenja informacija, uz motivisanje na širenje intelektualnog razvoja i želju za daljim usavršavanjem.

 

Master studenti biće teorijski edukovani i stručno obučeni za praktična i naučna istraživanja, razvijajući kvalitetne preduslove za početak doktorskih studija.

 

Nastavni plan

Novinarstvo

 

 

 

 

Podeli

Slični studijski programi

Loading...

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više