Prehrambena tehnologija i biotehnologija

Tehnološki fakultet u Leskovcu

Leskovac
Tehnologija
Master studije
54000.00 RSD
2 semestra
Srpski

Tehnološki fakultet u Leskovcu organizuje master studije na studijskom programu master akademskih studija "Prehrambena tehnologija i biotehnologija" (60ESPB).

 

U okviru studijskog programa Prehrambena tehnologija i biotehnologija postoje dva studijska područja Prehrambena tehnologija i Biotehnologija.

 

Ciljevi studijskog programa

Osposobiti studente za samostalan naučni rad i za primenu naučnih i stručnih znanja iz oblasti studijskih područja Prehrambena tehnologija i Biotehnologija u praksi.

 

Ishod procesa učenja

Studenti koji završe master studije iz Prehrambene tehnologije i biotehnologije stiču neophodna znanja za bavljenje naučno-istraživačkim radom kao i za samostalno rešavanje praktičnih problema u privredi iz oblasti prehrambene tehnologije i biotehnologije. Završetkom master studija studenti stiču osnovne preduslove za nastavak studija na doktorskim studijama.

 

Uslovi za upis studijskog programa

Na master studije mogu se upisati lica sa završenim osnovnim akademskim studijama iz oblasti Prehrambene tehnologije i biotehnologije ili sa nekog drugog sličnog studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju i u ukupnoj vrednosti od 240 ESPB bodova. Kandidati za upis, do odobrenog broja mesta, rangiraju se prema ostvarenoj prosečnoj oceni na osnovnim akademskim studijama.

 

Za upis studenata, na svim studijskim programima, do potrebnog broja za koji je Fakultet akreditovan, najpre se rangiraju studenti koji su završili navedene studijske programe. Ukoliko je broj prijavljenih kandidata manji od broja za koji je Fakultet akreditovan, za preostala mesta mogu konkurisati kandidati koji su završili odgovarajuće, odnosno srodne studijske programe i ostvarili najmanje 240 ESPB. Nastavno-naučno veće Fakulteta, na predlog Komisije za nastavu, utvrđuje koji su studijski programi odgovarajući, odnosno srodni za nastavak studija na određenom studijskom programu.

 

Nastavni plan

Studisjko područje: Prehrambena tehnologija

 

Studijsko područje: Biotehnologija

 

 

Podeli

Slični studijski programi

Loading...

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više