Novi Sad
Pravo
Master studije
2000.00 EURO
2 semestra
Srpski

Važan motiv uvođenja studijskog programa Privredno pravo master akademskih studija jeste kvalitetna edukacija kadrova u oblasti privredno - pravnih odnosa, s obzirom da je uspešan privredni razvoj primarni cilj svake države. Program omogućava specifičnu nadogradnju prethodno usvojenih znanja pružajući nova saznanja, ali i produbljujući postojeća. Master akademske studije Privredno - pravnog studijskog programa svojom koncepcijom, prilagođene su potrebama savremene privrede i pravnog aspekta u okviru iste. Nastavnim planom su obuhvaćeni predmeti čiji je sadržaj potrebno proučiti i savladati, u cilju boljeg i bržeg shvatanja i rešavanja brojnih privredno – pravnih problema. Kontinuirano se vodi računa da nastavni plan i program bude savremen, kvalitetan i ažuriran u skladu sa svim izmenama, koje su u oblasti prava i privrednog sektora danas brojne i važne.

 

Master akademske studije traju 1 godinu i nose 60 ESPB bodova. Završetkom Privredno–pravnog studijskog programa student stiče zvanje master pravnik. Po završetku ovih studija student može nastaviti doktorske studije u trajanju od tri godine.

 

Nastava se ostvaruje u malim grupama i mentorskom radu, kroz uspostavljanje neposrednog kontakta student-profesor. Naglasak se stavlja na isticanje individualnog, kreativnog razvoja studenata, timski rad, sticanje svrsishodnih teorijskih i praktičnih znanja i korišćenje savremene tehnologije. Kvalitetu nastavnog procesa doprinose i gostovanja stručnjaka iz prakse.

 

 

Nastavni plan studijskog programa Privredno pravo

Privredno pravo - Master akademske studije

 Naziv predmetaSemestarESPB
1. Privredno procesno pravo I 9
2. Arbitražno rešavanje sporova I 8
3. Metodologija naučno istraživačkog rada I 7
4. Studijsko istraživački rad – teoretske osnove završnog rada I 4
Izborni blok 1:
5. Izborni predmet 1 II 9
6. Izborni predmet 2 II 9
Student bira 2 od 4 ponuđena predmeta:
* Pravo spoljne trgovine
* Stečajno pravo
* Berzansko pravo
* Finansijski menadžment
7. Izrada pravnih akata II 5
8. Završni rad II 9
  Ukupno ESPB za godinu dana   60

Podeli

Slični studijski programi

Loading...

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više