Leposavić
Pedagoške nauke
Master studije
na upit
2 semestra
Srpski

Na studijskom programu master akademskih studija Razredna nastava, nastava izvodi se u vidu interaktivno-komunikacijski prožetih predavanja, radioničkih i kreativno-eksplorativnih vežbi, simulacija i prezentacija, izrade izvedbeno-nastavnih inovativnih modela istraživačkih projekata i seminarskih radova, izrade master rada, mentorstva i individualnih konsultacija.

 

Vremenski okvir drugog ciklusa (master) studijskog programa Razredna nastava je jedna akademska godina ili 2 semestra.(60 ESPB bodova jer osnovne akademske studije (studije prvog stepena) na Fakultetu imaju 240 ESPB).

 

Nedeljni fond časova za svaki predmet i semestar naveden je u listi obaveznih i izbornih predmeta u drugom ciklusu studija. Dat je broj časova za izradu seminarskog rada i za izradu master rada. Bodovna vrednost svakog predmeta iskazana je u Kurikulumu studijskog programa master akademskih studija. Studijski program se sastoji iz dva obavezna kursa  (Savremeni didaktičko-metodički tokovi u razrednoj nastavi, Komparativni pristup metodici razredne nastave u evropskom prostoru), 4 grupe izbornih predmeta (od kojih je jedna grupa metodike nastave) i seminarskog rada iz oblasti izabrane metodike nastave i izrade master rada. Predviđeni predmeti obuhvataju akademsko-opšteobrazovne, teorijsko-metodološke, naučno–stručne i stručno–aplikativne predmete. Odnos obaveznih i izbornih predmeta je uravnotežen. Izborni kurs metodike nastave, seminarski rad i završni master rad čine jednu celinu i vezani su za istu naučnu oblast.

 

Master akademske studije usklađene su sa savremenim  pristupima nastavi i metodologiji pojedinih metodika. Kroz njih se stiče uvid u metode, metodologiju, nastavnu tehnologiju i stvara slika zahteva savremene nastave s kraja 20. i početka 21.veka.

 

Studijski program prati odgovarajuća kretanja iz stručno-metodičkog domena, što obezbeđuje povezivanje i uklapanje nastave u problemske, korelacijsko – integracijske sisteme i omogućava učenje  otkrivanjem.

 

U ovaj studijski program uključeni su aktuelni tokovi iz svetske nauke i izučavanja metodika nastave. Usvajanje ovih znanja ostvaruje se interdisciplinarnim pristupom ovim oblastima.

 

Stručni akademski naziv koji studenti stiču je: Master učitelj.

 

 

 

 

Podeli

Slični studijski programi

Loading...

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više