Saobraćajno inženjerstvo - Saobraćaj i transport

Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu

Novi Sad
Saobraćaj
Master studije
na upit
2 semestra
Srpski

Saobraćaj i transport

Na Fakultetu tehničkih nauka 1978. godine osnovan je Saobraćajni odsek, koji je kasnije prerastao u Departman za saobraćaj.

Saradnici Departmana za saobraćaj izradili su veliki broj naučno-istraživačkih studija i razvojnih projekata za potrebe saobraćajne privrede i neprivrednih sistema iz oblasti bezbednosti i regulacije saobraćaja, saobraćajnica, tehnologije transporta, razvoja transportnih sredstava, menadžmenta i logistike preduzeća i drugih oblasti. Na Departmanu za saobraćaj permanentno se vrše istraživanja iz oblasti: bezbednosti saobraćaja, regulacije i upravljanja saobraćajem, ekspertiza u oblasti saobraćajnih nezgoda, javnog prevoza putnika i roba i istraživanja u oblasti logistike preduzeća, poštanskog saobraćaja.

 

Master akademske studije Saobraćaj i transport traju jednu godinu sa obavezom sticanja 60 ESPB. Predmeti na ovom studijskom programu pripadaju grupama naučno-stručnih i stručno-aplikativnih predmeta. Svršeni studenti diplomskih akademskih studija kompetentni su da rešavaju realne probleme iz prakse, kao i da nastave usavršavanje i obrazovanje ukoliko se za to opredele. Nakon završetka drugog stepena student stiče zvanje Master inženjer saobraćaja.

 

Na master studijama studenti imaju mogućnost izbora jednog od sledećih smerova:

  • Drumski saobraćaj
  • Železnički saobraćaj
  • Vodni saobraćaj
  • Bezbednost
  • Logistika
  • Projektovanje i organizacija

 

Pogledajte nastavni plan i raspored predmeta po semestrima i godinama studija.

 

Upis

Za upis na diplomske akademske-master studije mogu konkurisati lica sa završenim odgovarajućim osnovnim akademskim studijama u trajanju od tri godine i koje vrede najmanje 180 ESPB za studijske programe koje traju dve godine, tri i po godine i koje vrede 210 ESPB za studije koje traju godinu i po i vrede 90 ESPB, odnosno u trajanju od četiri godine i koje vrede najmanje 240 ESPB za studijske programe koje traju jednu ili jednu godinu i koje vrede najmanje 60 ESPB.

 

Mogućnost zapošljavanja

Mogućnost zapošljavanja diplomiranih inženjera saobraćaja su brojne i to u svim trasportnim preduzećima, poštama, železnicama, urbanističkim zavodima, projektantskim organizacijama...

 

Podeli

Slični studijski programi

Loading...

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više