Studije nauka bezbednosti

Fakultet bezbednosti

Beograd
Sigurnosne i odbrambene nauke
Master studije
109900.00 RSD
2 semestra
Srpski

Fakultet Bezbednosti u Beogradu organizuje master studije na studijskom programu master akademskih studija "Studije nauka bezbednosti".

 

Program traje jednu godinu i ima 60 ESPB bodova.

 

Uslovi za upis

Pored opštih uslova konkursa koje propisuje Univerzitet u Beogradu prema kojima se na studijske programe master akademskih studija koji imaju najmanje 60 ESPB, mogu upisati kandidati koji su prethodno ostvarili obim osnovnih akademskih studija od najmanje 240 ESPB (i ostalih uslova koje propisuje Univerzitet u Beogradu u pogledu drugih oblika studiranja, stranih studenata i ostalo), Fakultet bezbednosti propisuje i posebne uslove konkursa prema kojima se kandidati koji su završili osnovne akademske studije na Fakultetu bezbednosti i njemu srodnim fakultetima (Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu, Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu, Kriminalističko policijska akademija i Vojna akademija) mogu direktno upisati na master akademske studije nakon rangiranja. Kandidati koji su završili master akademske studije na fakultetima srodnim Fakultetu bezbednosti (Pravni fakultet, Fakultet političkih nauka, Kriminalističko policijska akademija i Vojna akademija) ostvarivši ukupno najmanje 300 ESPB u prethodnom školovanju mogu se nakon rangiranja direktno upisati na master akademske studije. Pravo na upis imaju i lica koja imaju stečeno visoko obrazovanje u trajanju od najmanje osam semestara prema propisima koji su važili za studente upisane na osnovne studije do 10. septembra 2005. godine. Kandidati koji su završili osnovne akademske studije ostvarivši najmanje 240 ESPB bodova ili koji su završili master akademske studije ostvarivši ukupno najmanje 300 ESPB u prethodnom školovanju, odnosno lica koja imaju stečeno visoko obrazovanje prema propisima koji su važili za studente upisane na osnovne studije do 10. septembra 2005. godine, na fakultetima koji nisu srodni Fakultetu bezbednosti mogu upisati master akademske studije nakon polaganja diferencijalnog ispita. Literatura za pripremu polaganja diferencijalog ispita se navodi u konkursu fakulteta.

 

Šta mogu da radim posle studija?

Svrha studijskog programa je obrazovanje studenata za profesiju menadžera bezbednosti – master, za rad i dalje akademsko usavršavanje u oblasti strateške bezbednosti, nacionalne bezbednosti, korporativne bezbednosti i ekološke bezbednosti. Studijski program master akademskih studija nauka bezbednosti tako je koncipiran da obezbeđuje sticanje kompetencija, znanja i veština koje su društveno opravdane i korisne, ali i koje su u skladu sa potrebama razvoja države i društva i unapređenja teorijskonaučnih dostignuća.

 

Struktura studijskog programa

U prvom semestru studenti polažu 3 obavezna predmeta koji nose po 9 ESPB. Studenti izrađuju studijski istraživački rad koji nosi 3 ESPB. U drugom semestru studenti biraju jedan predmet iz izborne grupe predmeta - Strateška bezbednost, od ukupno 4 izborna predmeta, koji nosi 5 ESPB. Studenti biraju jedan predmet iz izborne grupe predmeta - Nacionalna bezbednost, od ukupno 4 izborna predmeta, koji nosi 5 ESPB. Studenti biraju jedan predmet iz izborne grupe predmeta - Korporativna bezbednost, od ukupno 4 izborna predmeta, koji nosi 5 ESPB. Studenti biraju jedan predmet iz izborne grupe - Ekološka bezbednost, od ukupno 4 izborna predmeta, koji nosi 4 ESPB. Studenti pohađaju praksu koja nosi 3 ESPB. Studenti brane završni - master rad, koji nosi 11 ESPB.

 

Nastavni plan i program

MAS Studije nauke bezbednosti - Fakultet Bezbednosti u Beogradu - nastavni plan i program

 

 

 

Podeli

Slični studijski programi

Loading...

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više