Tehnološko inženjerstvo

Tehnički fakultet u Boru

Bor
Inženjerstvo
Master studije
66000.00 RSD
2 semestra
Srpski

Tehnički fakultet u Boru organizuje master studije na studijskom programu master akademskih studija "Tehnološko inženjerstvo".

 

Program traje jednu godinu i ima 60 ESPB bodova.

 

Uslovi za upis

Pravo prijave na konkurs za upis na master akademske studije imaju kandidati koji su:

  • prethodno završili četvorogodišnji studijski program osnovnih akademskih studija i ostvarili najmanje 240 ESPB bodova;
  • prethodno završili trogodišnji studijski program osnovnih akademskih studija (180 ESPB) i dvogodišnji studijski program master akademskih studija (120 ESPB) i ostvarili ukupno 300 ESPB bodova;
  • prethodno završili integrisane akademske studije i ostvarili najmanje 300 ESPB bodova.

Lica koja imaju stečeno visoko obrazovanje prema propisima koji su važili do stupanja na snagu Zakona o visokom obrazovanju, imaju pravo na upis na master akademske studije, i to lica koja imaju stečeno visoko obrazovanje završetkom osnovnih studija u trajanju od najmanje osam semestara imaju pravo da upišu master akademske studije u obimu od najmanje 60 ESPB bodova. Direktnu prohodnost ka svim studijskim programima imaju kandidati koji su osnovne akademske studije završili na istom ili sličnom studijskom programu. Prohodnost ka studijskim programima Rudarsko inženjerstvo, Metalurško inženjerstvo i Tehnološko inženjerstvo imaju i kandidati koji su osnovne akademske studije završili u oblasti tehničko-tehnoloških nauka. Za ove kandidate mogu se nakon prijave na konkurs, a pre upisa na studijski program propisati dopunski ispiti sa osnovnih akademskih studija ukoliko nemaju potrebnu osnovu za studijski program za koji se prijavljuju. Predmete iz kojih se polažu dopunski ispiti određuje rukovodilac studijskog programa, za svakog kandidata pojedinačno, zavisno od prethodne spreme kandidata, prosečne ocene studija, ocena iz predmeta koji predstavljaju predspremu za studijski program, kao i predviđenog nastavnog plana studija kandidata. Dopunski ispiti se upisuju u evidenciju i u indeks studenta. Po polaganju svih dopunskih ispita kandidat stiče pravo da polaže ispite sa tih studija.

 

Šta mogu da radim posle studija?

Po završetku studija na ovom studijskom programu master inženjeri tehnologije stiču sledeće sposobnosti (veštine), odnosno kompetencije: sposobnost primene znanja, razumevanja i rešavanja problema u novom ili nepoznatom okruženju u širim ili multidisciplinarnim kontekstima povezanim sa tehničko-tehnološkim poljem; sposobnost integracije znanja u rešavanju složene problematike; sposobnost razumevanja i rešavanja problema u različitim situacijama koje proističu tokom rada vezanog za tehničko-tehnološko polje rada; sposobnost logičkog rasuđivanja na osnovu dostupnih informacija, formulisanja sopstvenog mišljenja, pretpostavki i izvođenja zaključaka; sposobnost analize, sinteze i predviđanja rešenja problema i posledica.

 

Struktura studijskog programa

U prvom semestru studenti polažu 2 obavezna predmeta koji nose po 8 ESPB. Studenti biraju jedan predmet od ukupno 2 izborna predmeta, koji nosi 6 ESPB. Studenti biraju jedan predmet od ukupno 2 izborna predmeta, koji nosi 8 ESPB. U drugom semestru studenti biraju jedan predmet od ukupno 2 izborna predmeta, koji nosi 8 ESPB. Studenti polažu jedan obavezan predmet koji nosi 6 ESPB. Studenti pohađaju stručnu praksu koja nosi 6 ESPB. Studenti brane master rad koji nosi 10 ESPB.

 

Nastavni plan i program

MAS Tehnološko inženjerstvo - Tehnički fakultet u Boru - nastavni plan i program

 

 

 

Podeli

Slični studijski programi

Loading...

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više