Upravljanje rizicima u životnoj srediti - Menadžment rizika

Fakultet za primenjenu ekologiju - FUTURA

Beograd
Ekologija
Master studije
1600.00 EURO
2 semestra
Srpski

Fakultet realizuje master akademske studije u trajanju od jedne godine (60 ESPB) za studente koji su završili četvorogodišnje osnovne akademske studije.

 

U zavisnosti od izbora studijskog programa master programi obrazuju stručnjake koji će na temelju širokog znanja iz oblasti primenjene ekologije, odnosno upravljanje prirodnim resursima, ekoremedijacionim tehnikama u funkciji unapređenja stanja životne sredine i sistemu upravljanja rizika u životnoj sredini, biti pripremljeni za samostalan  naučno-istraživački rad u institucijama koje se bave fundamentalnim i primenjenim istraživanjima, kao i praktičnim primenama najbolljih dostupnih tehnika u praksi.

 

Cilj studijskog programa

Obrazovanje i osposobljavanje novog profila stručnjaka u kontekstu sve veće potrebe za analizom i upravljanjem rizicima u životnoj sredini koji proizilaze usled sve većeg tehnološkog ponašanja, oddnosno opterećenja razvoja. Globalne promene životne sredine, prirodne katastrofe, akcidenti i kontroverzne tehnologije doprineli su da upravljanje rizikom uđe u fokus nauke, vlada država i široke javnosti. Potreba za stručnim kadrovima za procenu kompleksnosti rizika u životnoj sredini je u porastu kako u Evropskim zemljama tako i u regionu Balkana. Neophodni su savremeni pristupi proučavanja procesa u cilju preventivnog delovanja. Na raspolaganju su kursevi Procena rizika i uticaja na životnu sredinu, Modelovanje rizika u životnoj serdini, Upravljanje rizicima u životnoj sredini, Metodologija naučnoistraživačkog rada, Sistem ekološke bezbednosti, Polutanti iz industrijskih procesa, Hazard i ekološke katastrofe, Sistem ekološkog menadžmenta, Međunarodno pravo i politika i Globalni monitoring životne sredine i bezbednosti.

 

Struktura studijskog programa

 

Podeli

Slični studijski programi

Loading...

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više