Zemun
Mašinstvo
Specijalističke studije
120000.00 RSD
2 semestra
Srpski

ТEHNIKUM TAURUNUM - Visoka inženjerska škola strukovnih studija organizuje specijalističke strukovne studije na studijskom programu Mašinsko inženjerstvo.

 

Upis i moduli

Škola upisuje 20 studenata na smer Mašinsko inženjerstvo.

 

Student se pri upisu na specijalističke strukovne studije opredeljuje za jedan od izbornih modula:

  • M1 - CNC tehnologije i sistemi
  • M2 - Postrojenja i oprema u termotehnici i procesnoj tehnici. 

 

Kompetencije studenata koji završe studije

Završetkom specijalističkih strukovnih studija na studijskom programu Mašinsko inženjerstvo, student stiče opšte sposobnosti i predmetno specifične sposobnosti.

 

Opšte sposobnosti se sastoje u sledećem:

  • stečeno znanje i veštine nakon završetka studija student je u stanju da iskazuje kroz znanje, razumevanje i stručne veštine u odabranim oblastima specijalizacije;
  • stečeno znanje je u stanju da primeni produbljeno i da ispolji razumevanje i veštine pri rešavanju problema u delimično novom ili nepoznatom okruženju u odnosu na oblast studija;
  • stečeno znanje i veštine je u stanju da primeni u timskom radu pri rešavanju složenih problema iz struke;
  • u stanju je da efikasno prati i usvaja novine u oblasti specijalizacije i da na jasan i nedvosmisleni način prenosi svoje zaključke, saznanja i postupak zaključivanja stručnoj i široj javnosti.

 

Predmetno specifične sposobnosti se sastoje za studijski program Mašinsko inženjerstvo (sa dva modula: M1 – CNC tehnologije i sistemi i M2 – Postrojenja i oprema u termotehnici i procesnoj tehnici) u sledećem:

  • osposobljenost za poslove: projektovanja proizvoda primenom računara, 3D modeliranja mašinskih delova i sklopova, generisanja tehničke dokumentacije i CNC programiranja za obradu mašinskih delova na obradnim sistemima, transfera programa za CNC mašinu i dr. (za modul M1);
  • osposobljenost za poslove: odgovornog lica za montažu opreme i instalacija u oblasti termotehnike, procesne tehnike i gasne tehnike, održavanja postrojenja i opreme u širokom spektru procesnih postrojenja, montaže i održavanja mernoregulacione opreme i dr. (za modul M2).

 

Stručni naziv koji stiče kandidat nakon završetka specijalističkih strukovnih studija

Nakon završetka specijalističkih strukovnih studija kandidat stiče visoko obrazovanje drugog stepena strukovnih studija u obimu od 60 ESPB bodova i diplomu sa stručnim nazivom Specijalista strukovni inženjer mašinstva, uz navođenje u diplomi studijskog programa i modula na kome je završio studije.

 

Nastavni plan i program

Specijalističke strukovne studije Mašinsko inženjerstvo - Tehnikum Taurunum

Specijalističke strukovne studije Mašinsko inženjerstvo - Tehnikum Taurunum

 

 

Podeli

Slični studijski programi

Loading...

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više